inspiration

En tjej som jag tycker är sjukt ball och inspirerande är Isabella Löwengrip, eller Blondinbella. Häromdagen skrev hon ett inlägg som var så himla mitt i prick med hur även jag tänker kring pengar.
Here it goes.

"Jag är rätt bra på att unna mig saker, så mycket som jag kan och är i en relativ rimlig nivå med det jag drar in. Pengar har alltid varit en stor drivkraft hos mig, men jag gör ändå allt med stor passion. Känslan av att tjäna sin första miljon var cool och man sätter ännu högre mål då. Klarar man en miljon så klarar man tio miljoner, lite så går tankegångarna. Jag tror att knepet för att tjäna pengar är att inte se pengar så himla viktigt, eller snarare att se pengar som något som kommer och går i ett flöde. Vissa människor kan tjäna hur mycket som helst men ändå ha en inställning till att man aldrig har en enda krona över. Fattighets-tänket gör att man också stannar där. Har man en inställning om att ekonomin faktiskt löser sig, vågar man vara lite mer risktagande så kan man även tjäna mer. Av mina privata pengar så brukar jag tänka 80-10-10. 80% av min lön bränner jag, 10 % så sparar jag till en privat investering av något slag (resten av mitt sparade kapital har jag i mina bolag) och 10 % går till välgörenhet. Att ge tillbaka lönar sig alltid i längden!

Ångra aldrig nöjen för att de kostar pengar. Att ha ångest över ekonomi när man kanske inte alltid egentligen behöver är onödigt och tar energi. De där glas vinet ute kanske ledde till att du bytte visitkort med någon, att du köpte med dig hämtmat på väg hem istället för att vara ekonomisk och laga mat kanske gav dig mer tid till att jobba med något när du kom hem som sedan resulterade i mer pengar. Vänd på allt positivt! Även om du inte har ett cash flow-flyt så inbilla dig det. På något sätt hamnar du där ändå".

Okej, det där med första miljonen kanske inte stämmer in riktigt på mig, men resten liksom hur jag tänker. Och det är det som är det viktiga. Hur man tänker alltså. Jag tror verkligen det.

Igårkväll laddade jag upp på det enda vettiga sättet inför en tenta, nämligen genom att gå och och käka middag och dricka vin. Sen att det blev en liten utgång på det var väl kanske inte jättegenomtänkt. Men som jag och Kristine brukar säga; vadådå?

Nu har jag en härlig 48timmarstenta framför mig. LOVELY var ordet!

crazy eyes.

Puss

 


emil i lönneberga.

Idag överger vi biblioteket för att plugga hos Kristine istället. Vi hoppas på bättre koncentration där och solning i pauserna. Jag har på mig mitt skönaste plagg ever också.
Puss

en liten ros med ett hål i sin själ.

Fin måndag detta. Kristines födelsedag till på köpet. Grattis honey bunny!
Puss

happy monday.

Haha, vad hände här?
Puss

sweet dreams. or a beautiful nightmare.

Jag har haft en hemsk vecka. Likgiltighet. Värsta känslan som finns. Om man ens kan räkna det som en känsla. Men nu är jag tillbaka in i matchen. God natt! Att vara likgiltig tar mer på krafterna än vad man kan tro.
Puss

think about it...

Puss

i think i wanna marry you.

Såhär såg jag ut igår när jag drack rosévin, imiterade en bergsget på kryckor, rökte i ett fönster, drack drinkar och hånglade. Mycket fin kväll!
Puss

RSS 2.0