ny dator, nytt liv

Ja kära vänner. Nu har jag köpt det jag så länge gått och suktat efter, just det en ibook. Helt fantastiskt fin! :)
I lördags var jag på universitetet i Örebro på öppet hus. Det kändes bra, lite amerikanskt faktiskt med ett campus och sådär. Staden Örebro är oerhört gullig, man får lite Pippi Långstrumpskänsla sådär. Bruna pappersstrutar som man får sina karameller i och en kringla i koppar hänger utanför konditoriet, urgulligt!
Det känns också bra att mina två små kalaspinglor har det bra. Eller ja, delvis bra i alla fall. Jag hoppas verkligen att Lisa får det där jobbet på Tingsrätten och att Jessica har det mysigt med sina släktingar i Polen.
Nu funderar jag på om jag ska åka ner och lägga mig vid havet, (jag har fått boken är det någon där av Marian Keyes nu;)) eller om det kommer börja regna. Hmm, det återstår att se.
Ha en underbar dag!
Puss!

Häromdagen

Häromdagen hade jag en fantastisk dag. Jag var på Långedrags värdshus med Sara och hennes mormor på namnsdagslunch. Jag åt den godaste fisksoppan ever och till efterrätt fick jag glass, jordgubbar&kladdkaka, helt gudomligt gott! Här är lite bilder från dagen.
 

päronsplitt och utgång!

Päronsplitt är en av mina favoritglassar of all times,  bara så ni vet! Jag åt en idag och den var skitgod. Nu sitter jag och lyssnar på damp-party musik och ska snart bege mig in till stan. Jag känner mig fin:)
Arrivederci! / Jojo

lördag?

Igår var det lördag va? Hur som haver så var det en bra dag. Jag var på Mamma Mia! filmen och den var helt underbart bra tycker jag. Jag är nästan helt säker på att jag kommer köpa den när den kommer ut på film:), så bra var den. Sedan, efter filmen gick jag, jessica och lisa på en grekrestaurang och åt en god middag, för att senare dra vidare till Eva's för att ta en drink, vilket inte var så lätt eftersom att det var 20 där, oops. Men men, lite senare kom Laura och sen oskar för att hålla oss sällskap. När jessica och lisa gick, åkte jag med laura och oskar hem till laura för att dricka vin och shotta vodka medan laura bytte om. Laura och Oskar ville gå till Keybar, det ville inte jag så jag åkte hem. Så var det med det. Idag åker jag till landet. Kommer antagligen komma hem på onsdag. Förresten lisa, vill du gå på filip corsman-konsert på lördag?

sommar

Jag sitter och lyssnar på det härliga sommarregnet med en laptop i knät. Funderar på filmen och är glad att jag lever. Och glad för att jag har så många fina människor omkring mig. Just nu är jag bara lycklig. Kanske lyckigt ovetande om vad universitetsantagningen säger? Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad jag vill. Eller ja, just precis nu vill jag bara åka till New York. Imorgon ska jag ringa en granne och be henne kolla i min brevlåda om det där lösenordet från studera har kommit.

Här är min topp-5 önskelista:

En laptop
En resa till The Big Apple
En ögonskugga från Lars Wallin i någon knallig färg, typ rosa eller turkos
En snygg trench coat, svart tror jag
Fred på jorden 


made of honor

Jag har precis sett filmen och kan bara säga en sak; smärtsamt! Alla dessa underbara New York-miljöer gjorde mig knäsvag och jag fick ont i hjärtat. De gula taxibilarna, starbucksloggorna, Brooklyn Bridge, skyskraporna, människorna och det där smutsigt New York-aktiga. Åååh! Om jag inte kommer in på någon skola vill jag åka tillbaka i höst. Och på tal om det; Jessica har kommit in på GU, i'm so proud of you!

Here Comes The Sun

Näää, det ösregnar ju! Och jag har gått upp såhär tidigt i onödan, sminkat, klätt på mig, ätit frulle. Så nu kan jag ju inte gå och lägga mig igen. Morfar ringde och sa att det är bra om jag kommer lite senare till honom (jag ska bo hos honom i helgen när pappa och mia är i danmark) eftersom att Barbro kände sig lite dålig. Förresten, vet ni när jag somnade? Kl fyra!!! har aldrig haft så svårt att sova. Helt sjukt!

Planering

Jag borde inte vara vaken vid den här tiden på dygnet. Speciellt inte med tanke på att jag måste gå upp om mindre än sex timmar. Men men, vad gör man inte när en londonresa ligger runt hörnet och man ska träffa sina bästa vänner imorgon? Man planerar och är förväntansfull såklart! Så, vem det än blir som följer med till London; följande kommer personen få uppleva:
  1. Uniqlo, en butik som kan beskrivas som en japansk GAP som jag upptäckte i USA, många fina och prisvärda saker.
  2. Top Shop, ja det är ju brittiskt. Så var kan det vara mer passande att gå när man är i London?
  3. Harrods. Jag har varit där en gång förut. Man förundras över alla svindyra saker och går vilse i det gigantiska varuhuset.
  4. Covent Garden Market. Jag har förstått att detta är ngt som måste upplevas.
  5. Nothing Hill. När jag var där för några år sedan tyckte jag inte att det var så speciellt. Idag skulle jag nog uppskatta området mer.
  6. Primark, typ som Forever 21 i USA kan jag tänka mig.
  7. Hyde Park. En varm sommardag som jag inte fick uppleva i Central Park får tas igen här.
  8. Victoria&Albert Hall. Museum där det alltid finns ngn rolig utställning att titta på.
  9. Dorothy Perkins, fina och billiga kläder och accesoarer.
  10. Selfridges, varuhus som är ganska stort och brattigt kan jag tänka mig.
  11. Absolute Vintage, Kate Moss favorit-second handbutik. Say no more!
  12. Soho, området i NY förälskade jag mig i helt. Detta kan vara ännu en crush.
  13. Dubbeldäckare. En röd dubbeldäckare, hur London kan det bli?
  14. Indisk mat. Ni vet väl att det bor skitmånga indier i London? Det innebär att den indiska maten är oslagbar. Khan's är ett ställe jag kommer återvända till. Helt hysterisk restaurant med suverän mat!
  15. Accesorize. En av mina favoritbutiker sen långt tillbaka.
  16. Åka taxi. De fina svarta taxibilarna i London måste man ju bara ta en tur i.
  17. Telefonkiosker. Bara för att det är sååå London!
  18. Hob Nob's, ngn slags kakor tror jag. Ska vara himmelsk goda iaf:)
  19. Fish n' Chips. London var det ja.
  20. Och slutligen har jag med att gå på musikal. Detta kanske inte blir av med tanke på de höga priserna och brist på biljetter. Men den som lever får se!


Nu är det bara 5 och 1/2 timma kvar till jag ska stiga upp. Jag borde nog försöka sova nu, fastän jag är pigg som en mört! Puss och godnatt!

min sommar

Sommaren 08 har varit och kommer att bli så himla kalasbra! I tre veckor har jag varit i the us and a och hälsat på mina släktingar. Och shoppat. Som en galning. Till och med Mia var imponerad. Haha! Usa var verkligen speciellt, men jag ska inte avslöja för mycket än. Sedan har jag även spenderat en vecka i Toronto, Canada vilket också var trevligt. Man längtar ju dock hem med jämna mellanrum när man är borta så länge, vilket kanske är en nackdel.
   De kommande två veckorna kommer det hända en hel del roliga saker tex; på fredag ska jag gå och se Maia Hirasawa i Slottskogen med Sofia och kanske gå på Girlilicious-kväll på Marstrand om vi hinner. På lördag är det grillfest hemma hos en viss ex-klasskamrat. På söndag åker jag antagligen upp till mormor på landet vid Smögen några dagar, någon som vill hänga med dit? Nästa helg är det öppet hus på universitetet i Karlstad, och just det ja! Denna helgen får jag reda på om jag har kommit in eller inte. Waaa, nervöst. Jag har verkligen ingen plan b. Men om jag inte skulle komma in får jag väl åka till Usa igen eller ngt:p Haha! Nästa helg är det även en konsert som jag tänker gå på. Filip Corsman och hans band ska spela på Henriksberg.
   Den 26.e juli (som är lördagen efter) tänker jag åka till London några dagar, för då har jag hittat ett billigt flyg. Någon som är sugen på att åka med? Lite spontant sådär bara. Det gillar jag.
bild från 5th av, New  York

RSS 2.0