my greatest fear

Nar jag bodde i korridoren i Kalmar var min storsta skrack att bli inlast i soprummet. Det var alltsa det varsta scenariot jag kunde tanka mig.
Nu ar min storsta radsla att folk ska ta mig for en utbytesstudent. Eller ja, en helt vanlig spansk student oxa for den delen. Och nu tanker ni, men du ar ju en utbytesstudent?! Ja, men det behover val inte betyda att man maste se ut som en? Signum for utbytesstudenten/den spanska studenten ar foljande; fett har, no sense of style, ofta bar de en ful scarf och ryggsack.
Jag tror inte att jag behover oroa mig, men men...
Nu ska jag pa botellon, det gar i stort sett ut pa att en massa unga manniskor traffas utomhus (oftast pa ett torg) och forfestar innan de gar ut.
PUSS!

the real deal


Jag har alltid varit fascinerad av fruktträd. När jag blir stor ska jag ha allt i fruktväg som går att ha i min trädgård, jag kanske blir tvungen att bo lite mer söderut än Sverige men what the hell.

Nu ska jag och Mag boka resa till Ibiza. Vi åker 14-19 april och vårt hotell har pool på taket. En enkel långweekend sådär bara. Vi kom fram till detta igår kväll över ett par tintos.

OCH, icke att förglömma; idag fyller världens bästa lillebror år! Grattis Eric! <3
Puss

some feeling cut you right through the bones

Jag är språkligt förvirrad för tillfället. Språken som rör sig i mitt huvud at the moment är; spanska, engelska, svenska, franska, polska, portugisiska osv. Jag vet inte riktigt vilket språk jag tänker på längre.

Och i Spanien delar man sin pizza med en yxa. Ska det va så ska det va liksom.

For the record, även européer har tydligen svårigheter med att skilja på Sverige och Schweiz (rätt stavat?) och jag har fått många frågor om ost och diverse kända tennisspelare från landet som börjar på Sch.

Puss

trodde du ja...

Haha, man ska aldrig ropa hej. Internetanslutningen räcker inte hem till mig. Så jag har i stort sett bosatt mig på universitetet. Folk kanske tror att jag är världens flitigaste student. Det är jag inte.

Jag har en ny addiction, eller ja nygammal. Anyways, sunny delight apelsinjuice och chips ahoy cookies. Very american and I love it. Går inte att få tag på i Sverige vad jag vet, och därav är beroendet nygammalt då jag led av det även när jag var i USA.


Och en sak till. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. Jag hatar byråkrati. Bara för att få lite fjuttig fotvård i det här landet krävs en jävla massa papper och diverse möten med olika personer. Inte kul.
Puss

äntligen!

Jag kan knappt tro att det är sant, men jag har äntligen fått tillgång till det trådlösa nätverket! I skolan i alla fall. Får se sen om det funkar hemma, vilket det borde göra med tanke på att jag bor supernära.

Här har ni lite bilder som jag har lovat! Blandat från Cuenca, Toledo och Cadiz.


So there, där har ni en glimt av vad jag har upplevt de senaste tre veckorna ungefär.
Nu ska jag på lektion!
Puss

mina favvosar

I brist pa bloggning fran mitt hall tankte jag tipsa om mina favvobloggar/andra sidor jag besoker dagligen som ni kan ga in pa i vantan pa roligare blogginlagg ifran mig.

A; aftonbladet.se/sofissnapshots. Gillar hennes korta inlagg och att hon befinner sig i NY.
B; Blondinbella. Ja, jag laser hennes blogg.
C; carolinelundh.se. Aka Mini. Fin tjej, fina saker.
D; dinah.bloggagratis.se. Jamen det ar ju Dinah, say no more!
E; emsedge.freshnet.se. Elin Klings assistent som har en skon kansla for stil.
F; fffffffacebook.
G; glamour.se/accordingtojennie. Filip Hammars fru som for narvarande bor i LA.
H; hannaojohn.streetstyle46.se. Snyggt par som bor i Goteborg, det hander att Carl & Karro ar med. KUL!
I; pass
J; pass
K; kanal5.se/fridafahrman. Bra budgetinspiration om man vill ha det.
L; locopilla.blogg.se. En konstnarlig, kreativ och trevlig kille med en trevlig blogg.
M; metrobloggen.se/niotillfem. Otroligt fina bilder och texter.
N; nathanelle.devote.se. En tjej som jag foljt lange, vet inte varfor egentligen.
O; pass
P; prickigastrumpor.blogg.se. Jessicas blogg <3
Q; pass
R; rollwiththepunches.blogg.se. Fina fina Annikas blogg.
S; stureplan.se/michaelasblogg. En tjej som blandar yta och djup pa ett fascinerande satt, tycker jag.
T; twitter. Bara for att.
U; pass
V; vibbkalmar.se. Det e klart man hanger med.
W; wildhorses.blogg.se. Den andra pillemarens blogg <3.
X; pass
Y; yecki.bloggagratis.se.



Sofia tycker att vi ska aka till Bali en vecka over pask. Jag tycker att det ar for langt. Vill aka till Kairo eller Mallis istallet. Stay tuned for att se vem av oss som vinner! Jag har en kansla av att det kommer bli jag.
Puss

buenas!

Igar var min sextonde dag i "korridorslagenheten" eller vad man ska kalla det. Igar var ocksa dagen da jag upptackte att vi inte har nagon ugn. Snacka om snabb.
Ungefar som nar jag hade bott i min lagenhet i Kalmar ett halvar och upptackte att jag hade ett element i hallen. Oviktiga saker lagger jag inte marke till helt enkelt.
Helgen har varit kanonbra! Har hangt mycket med min franska buddy Magalie. Vi har varit pa bio och kakat middag. Haha, det dar lat ju nastan som att vi har varit pa en forsta dejt. Det var det inte.
Och pa tal om dejt, igar var trevligt. Men it´s just not gonna happen.

Jag och Mag daremot har planerat en hel del resor framover i var (karneval i Cadiz till helgen, Madrid helgen efter det och Paris i mars). Smashing!

Puss


13.e februari

Igar sag jag amerikansk film dubbad till spanska pa bio, historias de san valentin. Det var lite markligt. Nar jag satt i salongen kom jag att tanka pa en sak. Valdigt fa saker smakar exakt likadant overallt i varlden, biopopcorn ar dock en av fa saker som faktiskt smakar likandant (i alla fall i de lander dar jag har varit pa bio).
Idag ar det en manad tills jag fyller 20, en manad som tonaring vilket innebar att jag har en manad pa mig att skrika pa folk och smalla i dorrar utan anledning. Inte for att jag brukar gora det, men anda.
Imorgon ar det alla hjartans dag och jag har en dejt med en kille fran Ungern.
Tack hej!

spice up my life

Okej, jag hade egentligen tankt vanta med att blogga tills jag kan anvanda min egna dator, lagga in bilder och skriva bokstaver med prickar over. Men ni far helt enkelt sta ut med att det ar lite trakigt och fult salange, for jag har namligen inte fatt tillgang till internet hemifran an. Vet inte om jag kommer fa det heller, med tanke pa den takt spanjorer gor saker och ting. Sa nu anvander jag min roomies dator, hon som ar tondov och alskar att sjunga engelska latar, trots att hon inte kan engelska.
I alla fall, imorgon har jag varit i Cuenca i tva veckor och jag trivs valdigt bra maste jag saga.
Hittils har jag;
+ borjat plugga spanska, alltsa jag laser en spanskakurs som gar ut pa att vi ska lara oss prata spraket.
+ borjat lasa mina kurser i socialt arbete, med variende framgang. Det ar en kurs som jag inte fattar alls.
+ besokt ett antal barer, druckit ol och atit tapas.
+ varit i Toledo och turistat.

Hittils har jag lart mig foljande om Spanien och spanjorer;
+ i husen har de omvand vaningsordning mot vad vi har i Sverige. Vaning 0 ar alltsa hogst upp osv. Det tog nagra vandor i hissen innan jag fattade det.
+ de roker OVERALLT! Till och med inne i skolan.
+ de har alltid tv.n pa hogsta volym, aven om de sitter ett gang och pratar i samma rum.
+ manana betyder inte alltid imorgon, det betyder senare, i framtiden.
+ de ar ute och festar varje dag.
+ INGEN pratar engelska.
+ studenterna ar inte tysta pa forelasningarna, vilket gor det lite extra svart for mig att hanga med da jag maste lyssna valdigt noga for att fatta vad lararen sager.
+ de har hela kaniner och grisar i frysdisken pa supermarketen. Jag holl pa att spy forsta gangen jag sag det.


Sa, nu har ni fatt en liten update om hur jag har det.
Bloggar mer nar (om) jag far tillgang till internet fran min egen dator. Nu ska jag ga ut och dricka ol med de andra utbytesstudenterna.
Ciao!


RSS 2.0