just a thought.

Jag fick lite dåligt samvete med anledning av mitt tidigare inlägg. Självklart längtar jag hem ibland, även om jag har det svinbra här. Jag ville inte kasta det i era ansikten (det där låter jättemärkligt på svenska va?) men jag vill samtidigt att ni ska veta att jag har det bra här också, och att detta är något jag verkligen behöver och vill göra för min egen skull och att jag såklart inte menar att överge er på något sätt.
När en av mina bästa kompisar Sara (hon är som min storasyster) flyttade till Florida för många år sedan var jag jätteledsen och saknade henne något otroligt. Jag kände mig nästan lite sviken... Sedan flyttade hon till Holland, där hon fortfarande bor och jag saknar henne såklart, men vi har liksom lärt oss att ha ett långdistansförhållande och som jag skrev för ett tag sedan; med vissa människor kan det gå hur lång tid som helst mellan telefonsamtalen och gångerna man träffas, men relationen man har blir bara starkare av det och nästa gång man träffas är det som om det inte gått någon tid alls. Jag vet (utan att jag vill låta som en person med hybris) att det finns många hemma i Sverige som saknar mig väldigt mycket, och till er vill jag bara säga; kom hit och hälsa på för faan!
Sara bodde i USA under flera år (tre eller fyra tror jag att det var) och jag hälsade aldrig på henne. Det ångrar jag bittert idag. Visserligen har jag inte hälsat på henne i Holland heller, men det känns inte lika spännande på något sätt, hon kommer ändå hem till Sverige med jämna mellanrum nu när hon bor lite närmare.

Oj oj, det här blev ju ett ganska pretentiöst inlägg men jag tror att ni fattar poängen, right?

Jag kan kanske locka er med att det är runt 25 grader här just nu (efter klockan 8 på kvällen alltså)?
Så komsi komsi alla mina kycklingar, jag saknar er! <3
Puss

i love gold. and fridays.

Idag åt jag en magnum gold, och den var bannemej helt guldig! Coolt tycker jag. Fotograferingen var rolig, kanske lägger upp lite bilder här på bloggen senare om det blev några bra. Valborg idag, en väldigt svensk grej. Så vad gör man i Spanien på Valborg? Jo, man dricker öl och käkar tapas. Ikväll är det även hejdåfest för två belgiska tjejer som åker tillbaka till Belgien imorgon, lite sorgligt att det här liksom börjar ta slut nu. Fast jag har ju i och för sig två hela månader kvar, tur det!
Puss

someone told me to break free.

Många fester har jag varit på sedan jag skrev senast, och det var typ tre dagar sen? Haha. Imorgon, eller ja senare idag ska jag till the fine arts faculty och bli fotograferad, spännande! Nu ska jag sova.
Puss

i tried being reasonable, i didn't like it.

Varför är det extra härligt att sitta ute i solen och dricka sangria när man har ett ton plugg att ta itu med? Kan någon förklara det för mig? Det är nämligen precis vad jag har ägnat min eftermiddag åt, och en och annan glass på det också.
Jag har jättesvårt att ta mina studier här på allvar, kanske beror det till stor del på mina lärare här som även de verkar ta utbildning med en nypa salt. Idag te.x så skulle jag ha en timmas lektion i SPSS (som jag förövrigt redan har läst hemma i Sverige), läraren kom 20 minuter sent (detta är ytterst vanligt, om läraren ens dyker upp) och när vi skulle starta programmet så fungerade det inte. Hade detta hänt i Sverige hade läraren antagligen försökt lösa problemet eller gett oss en annan uppgift. Men nu är det här Spanien, så vi fick helt enkelt sluta för dagen.
Gött e det! Eller?
Puss

i'm coming home again.

Om lite drygt två månader alltså, har precis bokat flygbiljetten. Jag landar på Landvetter 18.05 torsdagen den 1.a juli, lägg det på minnet mina vänner!

Make it simple stupid, är något min pappa alltid säger till mig då jag har en tendens att krångla till saker och ting. Hur jag ska läsa en i stort sätt en hel termin (på spanska) på två månader blir en spännande utmaning (eller inte). Men jag har gett mig faan på att klara det, alltså kommer jag att göra det.
Puss

too much is never enough.

Middagen igår blev smashing! Doritos med världens godaste guacamole, hemmagjorda hamburgare och rödvin till det. Efter det gick vi på party hos franska Benjamin.
Imorgon ska jag plugga. Jag har inte pluggat på hela terminen som ni kanske har förstått, jag har liksom haft annat för mig.
Puss!

tapas.


Igår var det tapas och vin på el quinto. Ikväll är det jag som hostar middag, to be continued...
Puss!

disney & gåslever.

Ni kanske tror att studenter inte äter gåslever. Då har ni fel! Man gör det i alla fall om man heter Johanna Groop och har kompisar från Frankrike som lagar middag åt en. Det är precis vad jag gjorde igår. Åt gåslever alltså. Och massa annat gott som jag inte fotade. Men det var i alla fall fina Maxime som lagade middag innnan vi gick ut, tack till honom (även om han inte läser min blogg)!
Gårkvällens tema var Disney och kvällen innefattade tequila, calimocho och en australiensisk flagga.






Sådär, nu fick ni se några av mina andra kompisar också.
Puss!

take a walk on the wild side.

Ibiza var hur bra som helst, vi hade sååå roligt!

pappas place på ibiza :)
gottigaste tacosen
vi fick låna gigantiska sombreros på restaurangen där vi käkade lunch en dag.


från vår balkong, ben i poolen.











bästa mojiton i valencia.


Puss

my parisian neighbours.

Hemma på min gata i stan (eller okej då, i Paris) ...
John Galliano
Roberto Cavalli

Jimmy Choo
Hugo Boss
Guerlain.
Gucci
miu miu
Manoush

Idag har jag köpt en ny kamera och imorgon åker jag till Ibiza med Mag och Ben!
Puss

there are certain things that should be left unsaid.

Herregud vilket kalasbra väder vi har här i Spanien! Värsta sommarvädret faktiskt. Jag har solat massor i helgen.
Igår hade jag en galet bra kväll! Libby från England fyllde år och hade födelsedagskalas, vilket var himla trevligt. Vi åt tårta, sjöng oss hesa till Queen och satt och rökte i deras vardagsrumsfönster med utsikt över gamla stan, himla fint! Det hela slutade med att jag gick ut i partyhatt och målad mustach á la Salvador Dalí, haha don't ask. Jag tog tyvärr inga bilder själv, men jag tippar på att det kommer dyka upp ett par på facebook inom en snar frmatid.
Nu ska jag gå ner till vår kines och köpa mig en glass, för sådana här dagar får man nämligen äta hur många glassar man vill. Det vet ni va?
Puss

a piece of paris.

Lägenheten som vi bodde i i Paris var helt fantastisk och förtjänar därför ett eget inlägg. Den tillhör morfars svägerskas kusin (eller nåt sånt) som har varit modell för YSL i många år. Hennes man är som jag förstår det någon slags professor i konst. Hur som helst, jag låter bilderna tala för sig själva.
ballaste skinnfåtöljerna.


en bit av takterassen.
ett av badrummen.

en liten hattsamling.fina ljusstakar och en flska rödvin.en söt affisch inne på min toalett.

Nu ska jag ut i solen och ha picknick med en kompis eller två.
Puss!

paris, je t'aime

Ni undrar förstås hur jag hade det i Paris. Jo tack, det var helt fantastiskt!

på pont neuf med Seine i bakgrunden.
Mona Lisa
jag och världens bästa morfar utanför louvren.
fint tak inne på louvren
operan.
i paris var det vår.
moulin rouge.
vi hittade en svensk godisaffär i montmatre, jag blev överlycklig.
turister vid triumfbågen, jag & barbro.




ett litet slott.
på ysl-utställning.
inne på la fayette, ett sjukt stort varuhus.
shoppingpaus i solen med orangina.
här shoppade jag varje dag. i wish.
och som avslutning; macarons! kanske världens godaste bakverk.
Puss!

semana santa in cuenca.

Det här med påsk är ju en jäkligt big deal i ett land som Spanien där väldigt många är katoliker, och tydligen äger det mest kända och största påskfirandet rum i Cuenca. Har man flyt så har man.
I eftermiddags passerade värsta paraden förbi utanför mitt vardagsrumsfönster. Och även om jag inte är det minsta religiös kan jag inte låta bli att tycka att det är lite häftigt och speciellt. Men okej, detta kanske är lite väl over the top...

Imorgon åker jag till Paris och hänger med familjen, det ska bli sååå härligt!
Puss

madrid. igen.

Förra veckan var fantastiskt fin, vinåostkväll, spring party och crepesätande för att nämna några saker jag ägnade mig åt. Denna veckan har börjat och det känns som att den blir ännu bättre. Måndag tills idag har jag spenderat i Madrid med mina kompisar Ben och Mag. Vi har lekt kulturnissar och sprungit på konstmuséer, varit på flera tapas crawls, shoppat och festat. Smashing var ordet.
Tyvärr har min kamera totalkollapsat, vilket innebär att jag måste ta bilder med min telefon vilket medför mindre bra bilder. Ska jag köpa en ny kamera? Jag vet inte...
Plaza mayor Madrids bästa konstmuseumMånga sådana här blev det...En husvägg och Bens arm.En del av Museo del prado och halva Mag.
Ikväll har jag varit på middag hos Ben, han lagade världens godaste risotto med kyckling och champinjoner. Tillsammans är man mindre ensam. De andra gick ut efter middagen, men jag pallade inte. Jag måste sova. NU!
Puss


RSS 2.0