opalalla

Nu har familjen åkt hem, äntligen! Nej då, men man orkar bara med dem i måttlig mängd de är faktiskt ganska jobbiga efter ett tag. Ganska skönt att vara själv igen faktiskt. Igår var vi på en restaurang i hamnen som heter Gröna Stugan och åt en god middag, efter det åkte jag och Challis hem till mig och kollade på Idol och senare Mamma Mia, mys! Imorse klädde vi på oss och cyklade till stadshotellet där övriga familjen bodde, och käkade frukost. Det var nog bannemig den bästa hotellfrukosten ever! Våfflor, grapejuice, ägg, bacon, lyxig yoghurt och alla möjliga sorters bröd. Idag har vi oxå varit på stan, jag fick en svart dunjacka och en julstjärna att  ha i fönstret av pappa och mia, perfekt! Jag köpte även lite julklappar till julfesten som vi ska ha om typ två veckor i korridoren. Sedan var vi på Slottet där det var julmarknad, så himla fint! OM jag någon gång ska gifta mig så ska det vara på ett sånt ställe. Kyrkan i slottet används fortfarande och den är hur fin som helst! Nog om det. När vi tröttnade på julmarknaden gick vi till Slottets café och fikade, jag åt årets första lussebulle och drack julmust, såå mysigt! Efter det gick vi lite till på stan innan vi åt lunch, känns som att vi typ bara har ätit hela dagen, haha!
Nu är det bara typ 2 och en halv vecka kvar tills jag åker hem igen, och innan dess ska jag göra så himla mycket kul! Så det så! Te.x imorgon ska jag gå på stan med tjejerna och kolla på julskyltningen och kanske även inhandla några julklappar, vem vet?
Blir en hel del plugg i veckan med tanke på att jag har juridiktenta på fredag, och den ska jag fanimig klara!
Hoppas att ni mår bra, ta hand om er!
Puss

måndag... igen

Är i valet och kvalet om jag ska sticka och träna. Eller egentligen inte, vem försöker jag lura? Med tanke på att jag nästan tryckt i mig en påse julgranar tänkte jag att det skulle kännas bättre om jag skrev så. Men icke. Jag behöver faktiskt börja tentaplugga också. Det känns lite surt att jag inte utnyttjar mitt gymkort så mkt just nu med tanke på att jag betalar närmare 250 kr i månaden för det.
Idag på läxhjälpen förklarade jag hur man pratar om vad klockan är på engelska för en tjej som går i femman. Hon har tyckt att det har varit svårt innan, men idag fattade hon! Så himla härlig känsla när man kan få ett barn att förstå en sak och man bara ser hur det lossnar för dem.
Efter läxhjälpen cyklade jag och Cornelia (en annan läxhjälpare) till Coop och handlade lite. Jag köpte bla en Hello Kitty-chokladkalender. :)
Annars känner jag mig inte alltför pigg för tillfället. Undrar om det beror på att det är November eller att jag tänker för mycket, antagligen både och.
Ska verkligen försöka att inte tänka så mycket nu, utan bara njuta av livet!
Puss

light will guiiiide you home

Fix you- coldplay
When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home,
And ignite your bones,
And I will try to fix you,

High up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you


Precis så jag känner mig just nu... Jag är helt nere och deppig, men det kommer bli bra!

vem har tänt den stjärna som speglas i ditt öga?

Sitter och lyssnar på mysiga jullåtar i mitt rum med tända ljus och så. Idag har jag tvättat, städat mitt rum och bakat banankaka. Imorse hade jag egentligen en föreläsning, men jag kände att jag behövde sova så jag skippade den. Inte bra med tanke på att jag har tenta om ca två veckor, men vad fasen. Det var faktiskt första gången...
Ikväll ska jag hem till Emelie i min klass och ha tv-night med vin, fruktsallad, banankaka och bra tv-program.
Pusspuss

en riktigt bra dag!

Idag har jag haft en riktig svullardag med pizza, skumtomtar, glass och choklad. Shit ma gad! Imorgon ska jag träna, hihi.
För er som inte redan vet det så har jag fått en utomlandsstudierplats i Spanien vt-10! Närmare bestämt i La mancha de Castilla som ligger typ lite söder om Madrid, I'm lookin forward! Kom precis fram till att jag kanske kommer fira min 20-årsdag där:S, men men det ska nog gå bra.
För övrigt har jag idag varit på Ikea och köpt lite nödvändigheter till mitt rum, dock ej det jävla påslakansetet som har varit slut de fyra senaste gångerna jag varit där, aaaargh! Sedan har jag blivit bjuden på middag hemma hos Katarina i min klass, trevligt värre!
Imorgon är jag bjuden på en fest på svartklubb, men ska hem till en tjej i klassen och kolla på Efterlyst, dricka vin och äta banankaka istället:).
Ta hand om er där ute i mörkret, och kom ihåg att ni är värdefulla!
Puss

min måndag

Jag har precis kommit hem från Röda korsets läxhjälp, det var lite tråkigare än förra gången men man kan ju inte alltid ha kul. Har precis fått hem en väldigt kort baby-dollklänning som jag beställde från Asos förra veckan, den är svart och superfin med vita rosapplickationer på bröstet.
Är det någon som vet hur man fixar till och gör sin header här på bloggen lite mer personlig? Känns jättetråkigt som jag har det nu.
Nej, nu ska jag hoppa i träningskläderna och cykla till gymet och köra core.
Later babes!
Puss

sjösjukan

Igår jobbade jag som sagt på Sjösjukan som är en studentpub. Det gick över förväntan bra och jag fick 80 kr i dricks, jag jobbade ju gratis men ändå it feels good! Efterfesten var hur kul som helst, och det hela slutade med att jag var hemma kl halv åtta i morse. Tror nog att jag ska jobba där flera gånger.
Idag mår jag hyffsat bra, ska nog ha en chilldag (ja, jag vaknade för typ en timma sen:O).
I veckan som kommer har jag mycket skola, men jag har en drinkfest att se fram emomt nästa helg i alla fall, det ska bli kul. Nu ska jag se om jag kan hitta några bra avsnitt av typ top model eller något annat lättsamt.
Puss!

leva livet, kom så ska vi leva!

Just nu sitter jag och väntar på att mitt bröd ska gräddas  färdigt, just det jag bakar bröd! Hurtbulle kallas det på arlas hemsida, hoppas att det blir jävligt gott.
Imorgon ska jag för övrigt jobba på Sjösjukan, får förhoppningsvis stå både i garderoben och i baren, det ska bli skitkul! Man kan ju hoppas på lite dricks i alla fall!;)
Annars ska min helg ägnas åt Idol-tittande, pluggande, tränande och eventuellt lite städande. Låter inte jättekul kanske, men jag är nöjd. Har lite plugg att ta igen från förra veckan så det är välbehövligt.
Ha en fin helg allihopa!
Puss

bra var det ja!

Fy sjutton vad glad jag är just nu! Igår var jag ute med Jessica och vi träffade galenskaparkillarna från i lördags, mkt trevligt! Det är verkligen sjukt underskattat att gå ut sådär mitt i veckan! Vi hängde först hemma hos mig, sen gick vi till Sjösjukan (ingen Rasmus där för övrigt) och avslutade med karaoke på O´learys, sjukt kul!
Idag på morgonen har jag varit på möte på Drivhuset och diskuterat min affärsidé, Johan tyckte att den var bra och genomförbar så det känns gött. Nu ska jag bara skriva ner min affärsidé och maila den till honom om en vecka. Kanske ska vara med i uppdrag 24 som är en typ affärsskapstävling där man tävlar i lag under ett helt dygn (därav namnet) och har chansen att vinna en resa värd 30.000 kr.
I eftermiddag ska jag jobba lite med affärsidén, plugga, åka till en läkarmottagning och kolla foten och ikväll ska jag träna pilates och ev. baka bröd, eller så göra jag det imorgon.
Sjukt glad och sprallig är jag nu i alla fall!
Puss

veckan som kommer

Denna veckan kommer bli bra, jag känner det på mig. En massa roliga saker kommer hända, jag ska bla jobba på Röda korsets läxhjälp för invandrarbarn, planera en kommande klassfest, träna ordentligt och köpa glasögon för att nämna några saker. Jag kommer också att ha en hel del att göra i skolan framöver, på tisdag är det seminarium och innan dess (dvs imorgon) måste jag göra uppgifterna som vi ska diskutera.
Nu ska jag kolla på Parlamentet och Hemma Bäst och äta jordgubbar och blåbär med pumpakärnor och kanel. Mumma!
Ha en fin kväll!
Pusspuss

mitt liv

"Jag vill inte ha strul, jag vill inte va ful. Jag vill ha kul!" som Berts pappa sjunger. Nej, skämt åsido, men idag när Jessica och jag satt på café pratade vi om vad vi egentligen vill med våra liv. Vill vi verkligen vara i Kalmar och plugga till socionomer? Är det verkligen vårt mål? och sen då? Jag vill ju plugga i Usa och göra en massa annat, så varför gör jag inte det?!. Vi kom i alla fall fram till att det måste börja hända lite saker här, det ska vi minsann se till. Nu har vi bestämt oss för att vi ska anordna en klassfest, hyra en lokal och bjuda in alla från klassen. Det ska bli intressant, och kul såklart.
Nu har jag även tagit tag i det här med läxhjälpen. Varje måndag (typ) ska jag ägna två timmar åt att hjälpa invandrarbarn i mellanstadiet med läxorna, det ska bli grymt kul! Och nyttigt.
Det var allt för denna gången, imorgon blir det tentaslask på sjösjukan!
Puss puss

i lööööv....

Vet jag inte varför jag skrev, men men så kan det vara ibland. Nu är första kursen (förhoppningsvis) avklarad, tjoho! Hemtentan är inlämnad och nu hoppas jag bara att jag slipper komplettera, det hade vart gött. Idag började socialrättskursen och det verkar intressant, vi har en minst sagt speciell lärare, undrar om hon vet om det själv?
Idag har jag även varit hos optikern och eftersom att jag är översynt har jag bestämt mig för att skaffa läsglasögon, som jag ska hämta upp i början på nästa vecka, och där rök min månadsbudget och jag är jävligt shoppingsugen ska ni veta!
Ikväll ska jag gå ut och äta middag på restaurang med några klasskompisar för att fira att vi är klara med hemtentan (tror jag?).
Nu känns det som om jag äntligen börjar få in lite rutin i mitt liv. Har kommit fram till att de veckodagar som jag har inte seminarium eller föreläsning ska jag sitta på bibblan några timmar och plugga istället. Jag och Jessica kommer antagligen göra många uppgifter ihop, eftersom att vi är i samma seminariegrupp (vi valde frivilligt at gå 8-10:o), då vi tänkte att det är bra att få det gjort på morgonen så kan man plugga hela dagen sen, i alla fall en ambitiös tanke!
Träningen har känts mindre viktig denna veckan, eftersom att jag har pluggat så intensivt på hemtentan och nu har jag lite dåligt samvete för att jag inte utnyttjar mitt träningskort till max. Det är ändå en utgift på typ 350 kr i månaden. Blää, förövrigt så har jag ungefär 800 kr kvar att leva på denna månaden, grattis till mig!
Jaja, jag ska inte klaga. Jag lever ju och har hälsan, hoppas ni också gör det!
Puss!

RSS 2.0