do your thing honey.

Bra lördag so far. Cocktailparty i matbutiken, glass i solen och lunch med Mag. Perfekt! Ikväll blir det spring party hos Raphaela, och ja jag känner mig mycket bättre! Låter som en hes säl, men vad faan. You only die once.
Puss

the feelings that i feel when i feel.

Här är resten av grejerna som jag köpte i Madrid.


Ikväll är ska jag dricka vin och äta tapas med Mag och Rapha på el quinto. Efter det blir det EVENTUELLT fest hos Julio, men det beror helt på hur jag känner mig.
En vecka kvar till Paris, wiiiiiiiiiieeeeeeee!
Puss

a good night.

Igårkväll var riktigt bra. Tre tjejer, ost, vin och jordgubbar + tjejsnack at it's best. Smashing!


Idag känner jag mig som en stor slemboll, trevligt.
Puss

keep it real

Imorse vaknade jag upp med världens förkylning. Jäkla skit. Egentligen tycker jag inte att förkylning är en tillräckligt bra anledning att stanna hemma från skolan, men eftersom att jag bara hade två timmar idag och de lägger ut allt på moodle struntade jag i att gå.
Ikväll kommer Mag och Raphaela över och dricker rödvin och äter ost, mycket sofistikerat. Förutsatt att jag mår bättre då.
Gårkvällen spenderades med att febrilt leta flygbiljett till Cookie i Cairo, utan någon vidare framgång. Men men, det får väl bli en annan gång helt enkelt. Jag åker ju faktiskt till Paris nästa vecka, visste ni det förresten?
Puss

pretty little things.

Igårkväll var en bra kväll. Vår tyska hackerkompis Paul kom över och fixade internet åt oss, så nu har vi alltså tillgång till någon grannes network. GÖTT! Vi firade med rödvin och Häagen Dazs framför Gossip Girl.
Igårkväll var jag även och hämtade ut ett paket från Sverige på posten, en födelsedagspresent från mina mostrar och morföräldrar. Himla fina saker var det, tack så mycket!
Här är bilder på presenterna, tagna med min iPhone och därför inte speciellt bra.


Idag har jag bara varit hemma och kollat ikapp på alla serier jag har missat den senaste månaden. Kanske ska göra lite nytta också, typ se till att få min kamera lagad och maila en lärare hemma angående praktik. Kanske. Senare. Jag. Har. Så. Sämst. Karaktär.
Puss!

funky town.

Las Fallas i Valencia. Kändes ungefär som att befinna sig mitt i ett krig i 48 timmar. Men på ett sätt var det trevligt också. Egentligen ville jag skriva det här inlägget på engelska och igår när jag pratade med Mia hade jag svårt att komma på vad vissa saker heter på svenska. Knäppt. Men i alla fall, Valencia var trevligt. Fest i stort sett två dygn och en del kulturella upplevelser också. I lördags åkte vi tillbaka till Cuenca och på kvällen hade vi födelsedagsfest för mig och Julio från Mexico. Trevligt även om alla var utmattade sen Valencia.

fräcke mitt i nattenen fallaMagen gigantisk jungfru Maria-staty helt täckt av rosor. Ganska imponerande.falla on fire
Puss

my guilty pleasure.

Eftersom att min lektion verkar ha blivit inställd (det är typ femte gången sen jag kom hit som det händer) tänkte jag bjuda på lite bilder på vad jag shoppade i Madrid.
Ursnygg ljusgrå klänningJeansklänning med världens finaste vippiga kjol.En annan fin jeansklänning med broderier. Tänk till bruna ben och pilotglasögon, smashing or what?!Kanske lite väl preppy kjol, men den blir nog fin den med.Batiktunika. Asskön! Jag är dock lite tveksam till mönstret.Ljusrosa basic t-shirt med ficka på bröstet och dragkedja.
Likadan i vitt, fresh!
Jag köpte även lite annat smått å gott, men det får bli ett annat inlägg.
Puss!

my new home.

Jag tänkte att ni kanske vill se lite bilder på mitt nya hem, eller ja i alla fall på mitt rum.

En del av skrivbordet. Det är gigantiskt!

Mitt överbelamrade nattygsbord.

Och min nästan tomma bokhylla.
Puss!

igår var en riktigt bra dag.

Igår kom våren till Cuenca på riktigt, eller ska jag säga sommaren kanske? Det var 29 grader i solen och jag gick omkring hela dagen och nöjdade mig. Till och med när jag tog bussen åt fel håll och satt utelåst en timma i mitt trapphus kunde jag inte låta bli att le. Jag är så lycklig! Annars gick dagen mest ut på att käka glass i solen och ha födelsedagsmiddag på ett karibiskt place. Bra måndag!

Puss!

min födelsedagshelg

Mormor var här onsdag till söndag. Vi hade det strålande bra. De två första dagarna spenderade vi i Cuenca, drack gott vin och åt god mat, hade lite sight-seeing och gick omkring i solen. Helgen spenderades i Madrid. Vilken stad säger jag bara! Grym shopping, häftiga byggnader och fantastiskt vårväder. Min födelsedag var hur bra som helst! Champagne och tapas i solen precis intill palatset, lunch på världens ballaste jugdentrestaurang med en gubbe som spelade piano (bara gammal härlig filmmusik) och på kvällen hade blev det mera champagne och barbeque hemma hos Bea och Johan som vi bodde hos i Madrid. Söndagen spenderade jag själv i Madrid eftersom att mormor åkte tillbaka till Sverige tidigt på morgonen. Lite mer shopping, glass och lunch i solen blev det. Jag virrade även bort mig lite och hamnade på en spansk, trendig saluhall där jag köpte macarons till hemresan. Efter det var jag nöjd med min helg och tog tåget tillbaka till Cuenca. Finaste helgen på mycket länge!

Puss!

just nu.

Bakis som en örn. Roligaste tisdagskvällen igår på länge! Några öl, tapas och tårta turned into fler öl och tintos på en annan bar, födelsedagsbarnet badade lite i en fontän, vi gjorde lite akrobatiska övningar (typ cheerleadingpyramider) och spelade lite fotbollsspel som följdes av several tequila shots på el bus som tydligen alltid har öppet. Good to know. Anyways, bra kväll som medförde en liten baksmälla.
Igår gjordes det även upp lite reseplaner. Mycket resor blir det i vår, tex;
  • Valencia nästa torsdag, för att se staden och kolla in Las Fallas som är en av Spaniens största och mest kända folkfester. Åker antagligen dit med några andra utbytesstudenter och stannar typ en natt.
  • Vet fortfarande inte riktigt hur det blir i påsk, men antingen åker jag och hälsar på morfar i Paris (han hyr en lägenhet där i 2 veckor) eller så åker jag till Cookie i Cairo.
  • Granada 9-11/4.
  • IBIZA, 15-19/4. Det verkar som att vi blir jättemånga på den resan. KUL!
  • Och om det inte blir Paris i påsk för min del så kommer vi antagligen åka dit ett gäng i maj.
  • Sen i sommar när jag är klar här ska jag hälsa på Mag i La Rochelle, France. Stannar hos henne i en eller två veckor tror jag. Det kan bara bli grymt!

Annars då? Jotack, mormor kommer ikväll! Det ska bli så jäkla mysigt att umgås med henne i ett par dagar.

Pussåkram


jag gick samhäll av en anledning...


Världens suddigaste bild på anteckningarna från en av mina kurser.
Idag är det Ben från Australiens birthday och det ska firas med öl och tapas på el quinto. Fint!
Puss

de där spanjorerna...

De må vara ute och cykla när det gäller vissa saker, men Stieg Larsson har de minsann koll på. Filmerna är otroligt populära här, känns nästan ännu mer pinsamt nu att jag inte har sett någon av dem.


sen sist

Nu har jag flyttat. Det är svinbra. Jag delar lägenhet med tre tjejer, två av dom har jag inte träffat än. Men den ena är tydligen typ aldrig hemma eftersom att hon jobbar mycket i Madrid.
På onsdag kommer mormor, hon ska vara hos mig i Cuenca tills på fredag. Då åker vi till Madrid och spenderar min födelsedag där. Tänk att jag fyller 20 om exakt en vecka, det känns lite knasigt. Madrid kommer antagligen bli helt grymt, ser fram emot god mat och bra shopping.
I torsdags var jag på flamencofest. Jag träffade en skotte som pratade svenska och som är gay. Han var skitrolig.
Igårkväll promenerade jag (i ösregn utan paraply, jag tror inte på paraplyer) till en bar för att äta Cuencas bästa tapas tillsammans med Mag och Raphaela. Det var himla trevligt.
Just nu sitter jag på en annan bar nära vår lägenhet och dricker vin och utnyttjar deras wifi. Haha, många barer blir det. Hmm, undra hur länge man måste vänta på tapas här...
Puss

things are changing

Fem veckor. Sa langt tid tog det for mig att trottna. Det ar dags for en forandring. Darfor flyttar jag till en lagenhet i stan imorgon. Bye bye dela rum med en person som sjunger falskt, bye bye freaky doorman, bye bye ackliga kok utan ugn, bye bye outhardligt varma lagenhet, bye bye jobbiga flat mates med damp.
Jag ar supernojd! :)
Puss


let's get serious

Den här bloggen handlar alltid bara om mig. Jag tänkte ändra lite på det för en gångs skull. Idag var jag nämligen på en otroligt gripande föreläsning om fattigdom i olika länder i världen. Visste ni te.x att 2007 levde 34,5% av Palestinas befolkning på under existensminimum (dvs två dollar om dagen)? Och om de har sådan tur att de har ett jobb, har de oftast inga som helst rättigheter på jobbet. Saker som vi ser som självklara.
Fattar ni då hur bra vi har det?
Jag tror att jag äntligen har kommit på vad jag ska ha min socionomutbildning till.
Puss

the way i wanted it to be


En bit av mitt och Mag's hotellrum i Cadiz. Rosa och gult, så ville jag ha det i min lägenhet i Kalmar. Men det fick jag inte för hyresvärden. Anyways, ville mest bara visa hur jag hade tänkt.
Två inlägg på samma dag, bra va?
Puss

världens bästa mormor

Fick ett skojigt sms från mormor häromdagen, såhär såg det ut;
JAG
KOMMER
OM
JAG
FÅR
ETT
FLYG
JAG
HÖR
AV
MIG
PUSS PUSS MORMOR

Tydligen så lyckades hon få ett flyg, haha. För hon kommer nämligen hit nästa onsdag.
JAG
LÄNGTAR.

Puss

roomie rules

Det finns vissa saker som jag tycker borde vara strängt förbjudna när man delar sovrum med någon. Tex;
  • irriterande ringsingnaler och väckarklockor.
  • snarkningar
  • handtvätt av underkläder varje dag. Blir det ens rent? Don't think so.
Det var allt för nu. Och behöver jag säga att jag inte gillar att dela rum? Funderar på att flytta ihop med några andra utbytesstudenter till en lägenhet istället så att man kan få ett eget rum.
Puss

RSS 2.0