slutet är nära

Ja, som säkert de flesta vet. Studenten på torsdag! Helt galet, sjukt och ofattbart!!! Jävlar vad fort det har gått när man tänker efter. Kom även på att det är bara ca 1 1/2 vecka kvar tills jag åker till USA och förhoppningsvis även Canada. Därför har jag under kvällen gjort upp en ganska så lång lista med mina USA-måsten. Att det nu är sommarrea där gör mig ingenting!:) So here it goes:

Jojos Usa-lista
  1. Magnolia Bakery (ni vet det där lilla SATC-bageriet som ligger på Manhattan)
  2. Victoria's secret, jag kommer go nuts där inne!
  3. Woodbury's outlet stores. En helt galen outlet utanför New York med helt galet många butiker med galet bra priser. Exempel på märken: Banana Republik, Gucci, Chanel m.m.
  4. Time's square, bara för att.
  5. Ground zero, bara för att.
  6. Empire State Building. Får inte glömma att fota där. Har nämligen ett kort på min mamma därifrån när hon var ungefär i min ålder.
  7. Liberty Statue, bara för att.
  8. Mexikansk restaurant som jag inte minns namnet på. Bara för att Lotta säger att de har helt ljuvlig mat.
  9. Central Park. Tänk dig picknick i Central Park en varm sommardag med cupcakes från Magnolia's, smashing!
  10. 5th Avenue. Bara för att. Kommer antagligen inte köpa ngt där, men det är kul att titta oxå.:)
  11. American Vintage, märke med otroligt fina kläder. Antar att det är amerikanskt?
  12. Loehmann's. Ännu en outletbutik, men med lite annorlunda märken.
  13. Bloomingdale's, typ som Harvey Nichols i London kan jag tänka mig. Alltså ingen shopping där.
  14. STARBUCKS! Behöver jag ens kommentera?!
  15. Broadway, jag kanske slinker in på ngn musikal, vem vet?
  16. Filene's Basement. Ännu en outlet store.
  17. Grand Central Station. Hit kommer jag antagligen komma med tåget från Philly.
  18. Rockefeller Center, vet egentligen inte vad det är har bara hört namnet tusen gånger. Känns som ngt man bör besöka.
  19. Brooklyn Bridge, för utsikten!
  20. Forever 21, billigare och i vissa fall finare grejer än H&M.
  21. MACY'S. Köpcenter som finns i hela USA.
  22. Bergdorf Goodman, typ som Bloomingdale's I guess. Här hänger gossip girlsen.
  23. Abercrombie&Fitch. Schyssta casual kläder till ett hyffsat pris.
  24. Ben&Jerry's, say no more!!!
  25. Baskin Robbins, en annan glasskedja som moster rekommenderat.
  26. Lord&Taylor. Otroligt söta klänningar! Har dock inte kollat in priserna, men eftersom att det är ett amerikanskt märke känns det som att det kan vara hyffsat billigt på hemmaplan.
  27. Metropolitan Museum Of Art, just to make Lisa proud! Nej, skämt åsido. Detta känns som ngt man "måste" göra i The Big Apple.


Nu kanske ni tycker att detta verkar vara lite VÄL mycket som jag har planerat att hinna med, och lite väl kostsamt. Men till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt ska vara där i nästan en månad, och på en månad hinner man med mycket. I Swear! Och det är faktiskt nio av 27 grejer som inte behöver kosta ngt. Och ja, jag har blivit en obotlig tidsoptimist på senaste.

PUSS cupcakes! // Jojo



lördag

Igår var en intressant afton. Kvällen började hemma hos min storebror och hans flickvän i stan där jag var en kort stund på förfest. Karro (min brors flickvän) hade gjort i ordning ett stort bord med välkomstbål, snittar, chips och olika röror. Detta blev nog kvällens samlingsplats, även om jag inte var där så länge har jag en känsla av att det blev så. Jag ångrar dock att jag inte stannade hos min käre bror en lite längre stund, med tanke på att jag sen fick sitta nästan en timma på Valand och vänta på Jessica och Lisa. Vi drog till slut iväg till chez där vi satt och degade till framåt halv-två-snåret. Varför träffar man alltid på så konstiga och fruktansvärt ointressanta killar i slutet av kvällen på Chez Amis? Nej, nästa gång blir det ngt annat. Jag är trött på det stället nu. I alla fall, för er som undrar så hann jag med bussen hem och fick även sällskap av Therese, mycket trevligt!
Nu ska jag slå ihjäl en timma och sedan åka in till skolan för att prata betyg, håll alla tummar för mig!
Puss! // Jojo

avundsjuka

Avundsjuka är något av det värsta jag vet. Speciellt när det är uppenbart att någon är avundsjuk på mig. Speciellt när det är Mia som är avundsjuk på mig, för hon är så fruktansvärt dålig på att dölja det. Bara för att hon inte fick en Usa-resa betald för sig när hon tog studenten försöker hon hela tiden få mig att tycka att det ska bli tråkigt att hälsa på morfars syster. "Kommer du verkligen klara av att vara med henne en hel månad?" Ja, det kommer jag. Och för övrigt ska jag inte vara hos henne hela tiden, vilket Mia är mycket väl medveten om. "Ja, men det blir säkert jättekul för dig. Eller inte!" Sådana kommentarer får jag höra från henne HELA tiden.
   Och senast i morse sa hon: "Varför säger du aldrig hej när du kommer upp morgonen? Jag tycker alltid att du smiter undan när du kommer hem och så också". Men det tycker inte jag. Varför skulle jag över huvud taget vilja prata med henne? Och dessutom, när hon kommer hem och vet att jag är hemma kommer hon aldrig in till mig och säger hej. Som sagt, inte för att jag har ngt emot det. Men hon ska fan inte snacka om att vara ohyffsad!
   Jag känner att detta blev ett väldigt argt inlägg, men hon är en sådan glädjedödare. Varför kan hon inte bara försöka vara glad för min skull?

så nööjd

Jag är så jävla nöjd med min dag. Den började väl inte jättekul med en massa sjukhusbesök, sedan blev det desto bättre. Jag åkte hem till morfar på eftermiddagen och så beställde vi flygbiljett till usa, åker den 8.e juni och kommer hem 5.e juli, så jävla spännande! :D Sedan fortsatte min dag bara ännu bättre när jag gick på stan med min moster och köpte världens finaste klänning som jag ska ha på studentfesten. Jag provade säkert 15 klänningar, men jag fastnade alltså för denna superfina odd-mollyklänning i silke. Min moster sa att jag såg ut som en godisbit i varenda en, en annan rolig sak hon sa var att "Julia och du står för brösten i denna familjen". Åh, jag kommer vara så jävla snygg på studenten! Hon sa att min mamma hade säkert velat köpa mig en klänning, och därför ville hon göra det istället, ja ni fattar.
   Efter detta lyckade inköp gick vi (jag&Lotta) och satte oss på en uteservering (tror det var skafferiet på kungstorget) och tog en fredagsöl i sommarvärmen innan hon körde mig till Liseberg där jag gick på Maia Hirasawa-konsert med Jessica och Lisa. Så sjukt begåvad är den tjejen! Verkligen bra var det! Så jordnära och så musikalisk, jag har svårt att sätta ord på hur bra det var.
   Nej, nu ska jag nog slänga mig i sängen och kolla på ngn bra film:)
Puss! Jojo

vill ha!

Imorgon ska jag gå på stan med min moster Lotta och köpa studentpresent till mig. Hon ska ta med mig till alla de bästa klädbutikerna i stan och hjälpa mig att välja ut något riktigt snyggt som jag antagligen kan ha på studentfesten. För övrigt tänkte jag visa er min nuvarande önskelista, so here it is:
  • Tricia Guild-böckerna
  • "Anybody Out There"- Marian Keyes
  • Jeans från Acne
  • "The Truth About Diamonds"- Nicole Richie
  • Mobil Sony Ericson S500i
  • Cacharel "amour amour sunshine" eau de parfume
  • MPC-armband i silver
  • Presentkort på personligalmenacka.se
  • Ibook
  • Presentkort på Victoria Arena
Detta är alltså typ vad jag önskar mig i studentpresent:)
Puss! Jojo

Fräscht

Det känns som om jag har ätit tre kilo vitlök. Det har jag nog gjort i och för sig. Det smakar inte gott i min mun kan jag meddela. För övrigt har jag vräkt i mig glass och kakor som aldrig förr idag, det gäller ju att passa på när det finns hemma. Har jag förresten berättat att min kära styvmor har varit hos polisen på förhör idag? Haha. Om inte så kan jag berätta imorgon. Kul var det i alla fall.
   Jag har inte fått tag i studentbilgubben. Det känns som att jag har sjukt mycket att göra trots att jag är så gott som klar med skolan. Jag måste:
  • Kolla upp visum till USA och planera resan
  • Fixa med foten (Husläkarna på fredag och nya skor&inlägg hos ortopedteknikern på måndag, jippie!)
  • Fixa boende i vart-jag-nu-ska-plugga-till-hösten
  • Prata med typ alla lärare om slutbetyg
  • Köpa kläder till studentfesten
Imorgon eller ikväll ska jag göra upp en tydligare plan
Puss!

seriösa klubben

Nej nu kommer ett seriöst inlägg. Jag tänker berätta lite om vad som hände igår.
Planen var att vi skulle gå till manana, dock så upptäckte vi ganska snabbt att det var proppfullt och att medelåldern var typ 300 år. Därför gick vi vidare till Lokal, dock såg det likadant ut där. Så det hela resulterade i att vi gick ner till spårvagnshållplatsen och satt där och gapflabbade en stund innan vi tog vagnen till Victoria. Det var dock inte heller någon höjdare eftersom att hela uteserveringen var full fick vi sitta inne. Efter en stund drog vi vidare till allas vårt kära Chez Amis, där vi träffade hur mkt folk som helst som vi "känner".
   Lisa var glad för att hon var kines. Jag var glad bara för att. Livet lekte helt enkelt. Lisa fick rabatt i baren eftersom att hon hade gått i samma skola som bartendern, heja Lisa! Simon var full och glad och bjöd Olivia på en drink. Julia var även hon full och glad och hon vandrade vidare i natten i jakt på sin ifk-grabb. Emil och en viss Patrik ignorerade mig, jävla töntar! Arvid hälsade och var precis lika trevlig som vanligt. Lisas "kompis" Mikaela var där och de hälsade och blev lätt nostalgiska när de började prata om sin gemensamma språkresa. Ja, har jag glömt någon? Det har jag säkert! Jo, påskharen och glödlampan var ju där också! Kvällen slutade i alla fall med att vi blev bjudna på cider av en något skum kille inne på Chez, hmm...
Puss!

nr. 2

"Självklart ståfräs!"

"Vadå självklart ståfräs?"


Hahahahaha!



gårkvällens kommentar

"Jag är så glad att jag är kines!"

Sagt av Lisa som för övrigt är halv-thai.

GÖTT!

Nu har jag inte några mer "seriösa" skolarbeten, så jävla skönt!:D Dock inte sagt att jag har lite att göra för det:P.
  • Ikväll ska jag gå ut och käka med klassen, indiskt blir det!
  • Jag behöver köpa utgångskläder till studenten + hårspänne och ev. örhängen till balen.
  • Jag ska fixa studentbil, eller ja den är fixad ska bara bekräfta.
  • Fixa tackkort måste jag göra under nästa vecka.
  • Få ordning på specialidrotten, och ta reda på mattebetyg. Jessica, jag har mailat Jonas! Haha!
  • Köpa nya pocketböcker.
  • Fixa naglarna (lördag).
  • Öva på musiken.
  • Köpa biljett till studentfesten!
  • Boka tid för håruppsättning, senast fredag!
  • Maila in spanskan till Daly
PUSS! / Jojo

en uppdaterad to-do list

  • Plugga spanska (är klar med texten, ska bara lära mig den också)
  • Skriva klart talet
  • Hålla talet
  • Köpa biljett till studentfest
  • Boka tid hos frisören till måndag (sminkningen är klar:))
  • Gå ut och äta med klassen
  • Fixa tackkort
  • Jobba!
  • Öva på musiken
  • Köpa partykläder till studenten+ ev. örhängen till balen
         puss!

en fin helg

Nu  är det söndag och idag har jag inte gjort mycket vettigt (har iofs typ skrivit klart mitt tal). Annars har jag gjort följande i helgen:
  • Solat!
  • Köpt världens finaste klänning i silke
  • Köpt present till min moster (ett guldhjärta)
  • Varit på 50-årskalas
  • Varit ute och ätit på restaurang, mysigt!

I veckan ska jag:
  • Köpa guldgul silketråd till min balklänning
  • Åka till mormor (hon ska sy in balklänning)
  • Skriva klart geografin
  • Plugga italienska
  • Plugga spanska
  • Gå ut & äta med klassen
  • Jobba
  • Kolla upp vad det kostar att göra tackkort
PUSS!

fredagskväll

Nu har jag precis kommit hem från stan. Ikväll har jag haft det supermysigt med Carro. Vi var på Mediterraneo och åt en tre-rätters middag i på deras uteservering i solen, hur härligt som helst! Vi delade även på en flaska vin, Carro drack ett glas. Behöver jag säga att jag känner mig aningens snurrig?! Hur som helst var det väldigt trevligt, jag älskar att gå ut och äta! Det faktum att restaurantägaren var en charmig italienare gjorde inte saken värre direkt;).
Endast  iklädd min korta klänning från gina tricot och jeansjacka cyklade jag hem från busshållplatsen, det var rätt kallt!

Nu har jag "bara" 4 skolgrejer kvar att göra:
Italienskaprov
Spanskaredovisning
Svenskatal
Geografiinlämning

I helgen ska jag även hinna med att:
Köpa present till min moster
Köpa klänning att ha på mig imorgon
SOLA!

usch.

Nä nu! Mitt ben har somnat och jag kommer ingen vart med geografin, jag går och lägger mig  helt enkelt.
Take care! / Jojo

sur som en citron

Skulle gå ut med Nathalie ikväll. Var hemma hos henne innan och fixade oss. Jag cyklade lite tidigare till bussen. Hon missade bussen. Hon ringde inte. Jag hoppade på Snipen. Hon ringde fortfarande inte. Jag väntade 4o minuter i kylan på bussen hem. Hon kom dit. Hon sa: Varför ringde du inte? Men för helvete! Det är väl fan inte mitt problem att du missar den jävla bussen! Jag tyckte att hon åtminstonde kunde ringa om hon nu är så klantig och missar bussen som bara går en gång i timman. Och vet ni vad det värsta är? Hon bad inte ens om ursäkt, och detta är inte första gången. Och att hon har mage att vara sur på mig! Det är så dålig stil att jag nästan mår illa. Och dessutom så hade vi pratat om hur dålig stil jag tycker att det är att låta ngn vänta utan att höra av sig. Så arg blir jag! Funderar allvarligt på att sluta umgås med henne.
// Jojo

fredag=fri dag?

Nej, inte idag !Vale!

Att göra idag:
  • Skriva minst två sidor på geografiarbetet
  • Planera studentmottagning; mat, dricka+logistik
  • Skicka cv till The Body Shop
  • Köpa aceton
  • Fredagsstäda
  • Träffa Nathalie och mysa (ikväll)
Puss! Jojo
 

27 klänningar

Nu har jag avverkat en av filmerna på min lista och både jag och Sofia är väldigt sugna på att gifta oss. Problemet är bara att vi inte har någon att gifta oss med, men men den som väntar på ngt gott...
Annars har jag inte gjort mkt vettigt idag, tanken var ju att jag skulle plugga geografi, tror ni jag har gjort det? Nä, just precis. Istället har jag fördrivit tiden med en massa onödigt surfande. Andra bullar blir det imorgon!
Puss och god natt! / Jojo

RSS 2.0