xmas

julen började för min del på Liseberg!det fanns renar. Jag ville åka ren, det ville inte Jessica. Hon fick bestämma, men mest för att renarna hade rast när vi gick förbi.här är Jessica, hon är förövrigt otroligt vacker.en suddig, men fin godisbutik.vikejsaren utan kläder (och utan snopp!)!fint utanför Liseberg!sen åkte vi till Stockholm. Farmor & farfars grannar hade någon slags battle om vem som hade mest julpynt på sitt hus. Detta är första huset.hus nr 2.granen.min fräcka lillebrorvärldens snyggaste fasterjuldagschampagne hos faster.lillasyster å jag hade snöbollskrigå så gjorde vi en otoligt tjusig snölyktahämtade hem världens bästa kusiner på Landvetter.kanske världens sötaste unge, aka min kusin.

Puss!

orgasmatron

Julaftons roligaste moment var när jag öppnade min julklapp från min lillebror. Jag fick en huvudmassagegrej, och när Eric skulle förklara för farfar vad det var sa han helt enkelt; " En orgasmatron!"

Nu läser vi julklappsböcker och chillar hos farmor & farfar på Ekerö.
Puss

ungdomspensionärerna

Är hemma hos farmor å farfar i Stockholm nu. Mys! Vi har kollat på världens skönaste barnprogram och käkat middag. Imorgon är det julafton (om det nu skulle vara någon som missat det) och då kommer faster med familj hit och firar med oss. Mys igen!
Hoppas att ni alla får en mysig jul med mycket kärlek och sånt!
Puss puss

ungdomspensionärerna

Är hemma hos farmor å farfar i Stockholm nu. Mys! Vi har kollat på världens skönaste barnprogram och käkat middag. Imorgon är det julafton (om det nu skulle vara någon som missat det) och då kommer faster med familj hit och firar med oss. Mys igen!
Hoppas att ni alla får en mysig jul med mycket kärlek och sånt!
Puss puss

feelings without emotions

Går det? Och vad är skillnaden?

Puss

maneaters

Cornelia tycker att jag borde börja skriva precis vad som händer på helgerna i min blogg, helt ocensurerat. Det tycker inte jag. Det hade liksom inte blivit så spännande då. But I can tell you this; Cornelia tappar hjärnan när hon är full (igår var ett undantag), och hon kan göra helt sjuka saker. Det är en av fördelarna med att festa med henne. Vad man än gör så gör hon något som är tio gånger värre. Jag ska inte gå in på detaljer här.
Gårkvällen var, hmm händelserik.
Puss

det är inte du som är dålig, det är jag som är bra

Sitter och kollar på Mysteriet på Greveholm, en av de bästa julkalendrarna genom tiderna enligt mig. Den innehåller en del klockrena kommentarer, te.x citatet i rubriken. Nästa gång någon frågar hur gammal jag är ska jag säga nittonochetthalvt.
Puss

like a girl changes clothes

Sjukt trött är jag. Tanken på att jag ska upp kl 7 imorgonbitti och tvätta gör mig inte piggare direkt.
Imorgon ska jag förutom tvätta;
  • köpa julklappar
  • gå ut med Conny
Typ så. På måndag åker jag hem. Längtar rätt mycket.

Pussåkram

little bit of love

Det är ett jäkla tjöt om julkänsla såhär ett par dagar innan julafton. Julkänslan som inte riktigt har infunnit sig än. Till er som känner så har jag ett tips; värm på lite glögg och ät en lussekatt tillsammans med någon du tycker om, samtidigt som du sitter och tittar ut på snöstormen, eller varför inte framför en öppen brasa. Skit i stressen med julklappar och annat som måste fixas. Ge kärlek till varandra! Julkänsla garanteras.

For the record; lägenheten är uthyrd. Så jävla skönt.
Puss

gimmie gimmie gimmie


Vadå perfekt? Det kan vara så att jag har letat efter exakt en sån här tröja i flera år, ja så är det. Tvåtusen kronor från Acne. Någon som är sugen på att köpa den till mig i julklapp kanske? I annat fall får jag väl ta saken i egna händer, för den här mina vänner måste jag nämligen ha! Hmm, undra om den kommer vara på mellandagsrea? Tvek. Men det spelar ingen roll, jag måste ha den.
Puss

det går bra nu

Oförskämt bra faktiskt!
  • Jag har fått rum i en korridor i Spanien, 100 meter från skolan. Check!
  • Jag hittade min xtra cykelnykel eftersom att jag tydligen har tappat den vanliga. Check!
  • Jag har fått tag i alla sjukhusmänniskor jag skulle få tag i idag. Check!
  • Jag har blivit beviljad dispens (vilket är en förutsättning för att jag överhuvudtaget ska kunna åka till Spanien). Check!


Bra dag idag alltså.
Puss

hearts of gold

Okej jag var kanske lite väl bitter förut. Nu ligger jag under täcket i sängen och det är faktiskt ganska mysigt att det snöar, men nu är jag ju som sagt inomhus. Nöjd över att jag inte är ute ikväll, nöjd över att jag inte kommer vara bakis imorgon.

Idag har jag;
  • varit i skolan från 9-16.30. Lång dag alltså!
  • fått finaste julklappen av Katta, guldhjärtanörhängen.
  • ätit middag och druckit öl på studentpuben med Katta & Anna.
  • lekt telefonist. Sjukt många som har ringt på lägenheten idag. Så nu håller vi tummarna för att jag får den uthyrd på fredag!
  • Snackat med Conny och planerat helgen.
  • Fått mail av två fransmän som vill dela lägenhet med mig i Spanien. What to do?

Nu ska jag snart sova. Är det bara jag som tror att det är ett skämt varje morgon när väckarklockan ringer? Sjukt trött är jag i alla fall, ständigt nu förtiden. Beror det på mörkret tro? Imorgon får jag i alla fall sova till typ tio, det blir gött!
Puss

fy bubblan!

Det är inte mitt favoritväder i Kalmar just nu, kan jag ju upplysa er om. Som ni vet blåser det alltid storm i den här stan, och nu snöar det dessutom. Alltså går det typ inte att cykla.
Puss

att leva i nuet

Är något jag har väldigt svårt för just nu. Jag längtar så otroligt mycket till nästa vecka då jag (förhoppningsvis) kan släppa skolan för ett tag och åka hem.

Idag har jag;
  • pratat i telefon en hel del, både med trevliga och otrevliga människor.
  • gått på stan med Emelie och handlat första julklappen.
  • sett den första snön lägga sig på marken.
  • hållt på att somna under en föreläsning, inte för att den var tråkig utan för att jag var sjukt trött.
  • blivit bjuden på skumtomtar av en lärare i skolan.
  • blivit nedringd och mailad av folk som vill hyra min lägenhet (la ut en annons på blocket igårkväll).
  • träffat en snygg kille.
  • ätit middag på donken.
  • haft lite ångest för att jag bör plugga mer än vad jag gör, mycket mer.

Puss

bad hair day?

Dagens kommentar från Malin; - Va fint hår du har idag! Så himla tunt och fint!
Tack för den, verkligen.
Puss

limits are for losers

När jag och Cornelia umgås har vi en förmåga att alltid gå all in, det spelar liksom ingen roll vad vi gör. Ska det va så ska det va. Därför kan ni ju tänka er att det blev rätt så hårt igår, först vin hemma hos mig, sen korridorsfest och efteråt en sväng på kåren toppat med en efterfest med en ensam stackars grabb.

Funderingar som jag har såhär dagen efter är följande;
  • Hur kom det sig att jag fick dricksglas med mintu igår när jag beställde shots? Här snackar vi alltså ungefär tre gånger så stora som normala shotglas.
  • Varför stod jag och kramades med Gustav utanför kåren?
  • Och hur i helvete tänkte jag å Conny när vi drog med den här grabben hem till mig?! Inte alls förmodligen.


Förresten, jag har fått min iphone nu. Är nöjd.

Puss

jag lever

Om ni funderat på vart jag tagit vägen så är jag här. Conny har bott hos mig i helgen därför har jag varit fullt upptagen med att umgås med henne. Nu ska jag snart sticka till kyrkan och kolla på luciatåg, återkommer ikväll med med detaljerad beskrivning av helgen.

Btw så har jag fått en smått galen julklapp av min kära farfar.

Puss

varning för argsint inlägg

Helt fantastiskt underbart det här!
  1. Jag är superförkyld, känns som att jag har en mur mellan mig och yttervärlden. Jag hör ingenting och kan inte andas genom näsan.
  2. Min iphone+nytt simkort som jag hade räknat med att få idag ligger på ett uthämtningsställe i Billdal. BILLDAL?!
  3. Min nuvarande telefon är ganska mycket ur funktion kan man säga. Man kan kolla i telefonboken vad folk har för nummer men inte så mycket mer. Det funkar inte att ringa till eller ifrån den.

Hej då!

trött

Skola hela dagen (9-15), trött och fortfarande förkyld. Vinet igår hade alltså inte önskad effekt. Skit oxå. Inget svinisvaccin blev det idag heller, känns dumt att ta det när jag inte mår helt hundra.
Nu blir det en mycket lugn kväll i sängen med Mammas pojkar och Paradise Hotel.
Puss

if i used to love you

It ain't nothing like I love you now.
Precis hemkommen från Daniel Lemma på Söderport med Katta. Det var bra.

Tycker ni att jag ser sliten ut ser ni alldeles rätt. Fortfarande förkyld, inbillar mig att jag har feber oxå.
Puss!

have you ever had shoes without shoe strings?

Nä, nu struntar jag i den här förkylningen och tar ett glas vin (jag har lyckats supa bort sjukdomar förut). Snart kommer Katta och hon har fortfarande ingen aning om vad vi ska göra ikväll. Men det har jag! Tralalalalala!
Puss

förkyld

Nu har jag åkt på det. Året förkylning. Jag behöver dock vara i form ikväll så nu är det kurering som gäller.

Puss

been there done that messed around

Idag har jag;
  • varit på ytterliggare ett Spanienmöte i skolan, förhoppningsvis det sista. Det gick bra alltså.
  • hängt med Emelie ett par timmar, druckit glögg, käkat lussekatter och snackat skit.
  • varit på fotvård.
  • Käkat pizza med Katta på Viktoria (och nu vet jag en som blir avundsjuk) och snackat ännu mer skit.

Nu ska jag;
  • käka choklad.
  • läsa Glamour.
  • Kolla Paradise Hotel.


Bra liv det här.
Puss

there's nothing you can't do

Inatt när jag låg i sängen och försökte sova slog det mig att jag ska åka till Spanien om en dryg månad. Shit. Först då insåg jag nog att det här är på riktigt. Jag ska lämna allt det trygga här hemma för att uppfylla en dröm. Nu är i princip allt klart och alla papper är ifyllda. Det har varit mycket jobb och många möten och blanketter hit och dit. Men nu börjar jag känna att det har varit värt det, och då har jag inte ens åkt än. Självklart känns det läskigt och jobbigt att lämna alla underbara människor hemma i Sverige där jag har byggt upp en trygghet, men jag kommer ju tillbaka och jag vet att jag alltid kommer ha den här tryggheten var jag än befinner mig. Och såklart att det är pirrigt och läskigt, men det är ju en del av det roliga.
Den senaste tiden har jag känt mig otroligt modig och det mina vänner, är en fantastisk känsla. Det handlar bara om att våga.

Puss

i'll do anything for you


Min fina, fina bästis. Jag älskar dig!
Puss

screw you

Mig behandlar man inte hursomhelst. Jag ville bara tala om det.
Puss

i loved you first

Jag tror att den första relationen som en människa bygger upp är till sin mamma. Ganska logiskt ändå, det är trots allt hon som bär runt på en i nio månader innan man upplever hur ens liv är i dagsljus. En mamma känns som en person som de flesta har en god relation till, eller i alla fall känner någon slags känslomässig samhörighet till. Därför känns det milt sagt som ett slag i ansiktet eller en spark i magen när denna personen försvinner, ens största trygghet tas liksom ifrån en. Jag har dock lärt mig att leva med det (det måste man nämligen göra). De första åren efter min mammas död var otroligt jobbiga och så fort hon kom på tal ville jag helst bara prata om annat.

Som tur är har jag världens bästa pappa. En pappa som har fått ta på sig två olika föräldraroller för tre barn, en som pappa och en som en slags mamma. En pappa som är trygg och stabil i sig själv och har lyckats väldigt bra med förmedla det till sina barn. För det älskar jag honom.

Sedan har jag alltid haft en massa xtra-mammor, mostrar och andra personer i mitt liv så kvinnliga förebilder har jag aldrig haft brist på. Tack för att alla ni finns! <3

Idag är det elva år sedan min mamma dog och därför ville jag passa på att skriva om henne just idag. Och idag känner jag bara att det är otroligt skönt att prata om henne, att få reda på saker som hon gjorde, hur hon tänkte, att vi är lika i vissa situationer osv. Därför uppmanar jag alla i min närhet att ställa frågor om det är något som ni undrar eller att berätta saker som ni vet. Jag är inte rädd för att prata om min mamma, och jag tycker inte längre att det är jobbigt.

Puss

i know you are there smilin' down on me

Idag tänker vi lite extra på min mammy, okej?

Och så vi jag uppmana er till att ta vara på era mammor, för rätt vad det är så finns dom inte där längre. Helt knäppt, men tyvärr sant.

Puss

slö

Idag har jag rört mig ungefär tio meter på hela dagen. Jag är fortfarande svinsbakis. Och på tal om svin, pratade precis med min pappa (som är tandläkare och därför kan en del om medicinska grejer) om svinisvaccin. Jag frågade om han tyckte att jag skulle vaccinera mig, och berättade att jag nog inte tänkt göra det. När han la fram det såhär "ja det är nog ingen höjdare att ligga i respirator på ett spanskt sjukhus helt ensam och inte riktigt kunna kommunicera" blev det dock lite klarare. Jag ska vaccinera mig. Punkt. Annika; jobbar du imorgon? I så fall kommer jag förbi och tar den där jäkla sprutan.



En bild till på Conny och mig från igår, bara för att.


Puss

they say she needs to slow down

Jag tror att Conny har dåligt inflytande på mig. På riktigt. Halv sex imorse kom jag hem full som en kastrull, och då stänger kåren vid två. Jävla knepigt. Detta har inte hänt den senaste tiden när Cornelia har varit borta kan jag ju säga.

Anyways, det hela började hemma hos mig där vi var ett skönt gäng som förade. Efter det blev det kåren och efter det ett secret place.
Å så lite bilder på skönt folk som var hos mig.



Idag känns det ungefär som att jag fått en mindre slägga i huvudet, och jag mår väl som jag förtjänar (slitet uttryck men inget kan nog beskriva min känsla mer träffande just nu). Fy satan vad dåligt jag mår helt enkelt.

Conny å Jojo, bäst på fäst.
Puss

rekord

20 minuter tog det för mig att ställa om från trött till party mode, duscha (och tvätta håret!), svida om från pyjamas och sminka mig igår när jag fick sms av Katta om att hon var på Sjösjukan och tyckte att jag skulle komma dit.

Det var trevligt att träffa alla som jag inte sett på länge, men en öl och en drink senare kände jag att det räckte. Så jag gick hem halv tolv. Herregud halv tolv, vad händer med mig?! I och för sig ska jag ut ikväll igen och då lär det bli desto hårdare med tanke på att Cornelia ska vara med och hon har typ inte festat på tre (!) månader.

Puss

well of course you did

Cornelia tog svinisvaccinet igår så nu ligger hon hemma hos sina föräldrar i Oskarshamn med hög feber. Bra timing där! Hon har dock lovat att komma hit imorgon, oavsett hur hon mår. Känns stabilt.

Jag tror inte att jag ska vaccinera mig. Vad tycker ni? Har ni vaccinerat er?

Puss

my grown-up christmas list

Do you remember me?
I sat upon your knee
I wrote to you with childhood fantasies
Well, I'm all grown-up now
Can you still help somehow?
I'm not a child, but my heart still can dream

So here's my lifelong wish
My grown-up Christmas list
Not for myself, but for a world in need

No more lives torn apart
That wars would never start
And time would heal all hearts
Every man would have a friend
That right would always win
And love would never end
This is my grown-up Christmas list

What is this illusion called the innocence of youth?
Maybe only in that blind belief can we ever find the truth

No more lives torn apart
That wars would never start
And time would heal our hearts
Every man would have a friend
That right would always win
And love would never end

This is my grown-up Christmas list
This is my only lifelong wish
This is my grown-up Christmas list


En av mina favoritjullåtar <3

Puss!

so far so good

Bra förmiddag idag. Kommer få en efterlängtad iphone om ca två veckor. Jag ringde upp Telenor och lyckades snacka mig till en finfin telefon istället för en tråkig gubbmobil, great success!
Och så kommer jag få Erasmusstipendiet i slutet på nästa vecka. Tio lakan, catching! Med tanke på den djupa ekonomiska kris jag befann mig igår känns det nu overkligt bra. Den krisen gick dock över på ett litet kick genom överföring från sparkontot. Jag bör nog dock ha liiite bättre koll på min ekonomi. Hur faan lyckas man ligga 171 kr back den 2.e?!

Resten av dagen kommer jag tillbringa inlåst i min lägenhet, tillsammans med min hemtenta som handlar om utvärdering i socialt arbete. Tjoho!

Puss

what did you say?

Ni känner säkert till frustrationen när man har en låt i huvudet och man för allt i världen inte kan komma på vad den heter. Då vet ni också hur det känns när man äntligen kommer på titeln och två dagar senare sitter där sjukt rastlös då man tjatat ut samma låt. Typiskt det där. Aldrig ska man få vara nöjd.

Andra saker jag inte är sådär supernöjd över at the moment;
  • Jag hittar inte min adventsstjärna. Vart kan den vara liksom? Så jävla stor lägenhet har jag faktiskt inte, vilket innebär att den inte kan vara på så många ställen. Men jag har letat ÖVERALLT. Suck. Så nu hänger det en liten julgranskula i tovad ull och ser löjlig ut i mitt fönster istället, man ser den knappt.
  • Idag ringde en snubbe från Telenor och sa att jag skulle få en ny mobil om jag teckande abonnemang hos dom. Visst sa jag. När jag kom hem kollade jag upp vad det var för telefon. Och den var skitful tyvärr. Så imorgon blir det till att ringa och be om en annan.
  • En av mina taklampor är död. Måste be hyresvärden fixa det snarast eftersom att jag inte pallar göra det själv.
  • Min dator börjar bete sig märkligt, antagligen pga överbelastning. Som vissa av er kanske känner till så skaffade jag en extern hårddisk i våras, som tyvärr inte gick ihop med datorn alls. Men nu har jag alltså plockat fram den igen och jag blir lika frustrerad varje gång det inte funkar att installera den.

Sådärja, skönt att avreagera sig lite innan jag ska sova.
Godnattpuss!

onsdag

Föreläsning i en timma (jag och jessica gick i pausen), hem och försöka skriva lite på tentan, läxhjälp, fika med Annie och CONNY <3 och sen lite julpyssel på det.
Ganska trivsam onsdag. Och bäst av allt; Cornelia är heeeeemma, och hon ska bo hos mig i helgen.
Puss

gulligt


Den här prisenten fick jag på posten idag av min lillasyster. <3

Puss

helgen

Bästa helgen på väldigt, väldigt länge.
Fredag; tog som sagt tåget hem till Göteborg tidigt, gick på mosters vernissage och drack vin från kl 12-20 och träffade mycket släkt. Check! Efter det middag och mera vin med Proppen på Tvåkanten. Gossip med Julia.
Lördag; vaknade upp hos moster och fick amerikanska pannkakor och glass till frukost. Gick över till en gammal kompis och snackade skit nån timme (och blev lite avundsjuk på hennes lägenhet, en trea med walk-in och som ligger två tvärgator från Avenyn, tråkigt läge). Sen hem till morfar, lyssnade på hans berättelser om det judiska bröllop han precis varit på i Toronto och fick presenter. Efter det, hem till Tove som hade överraskningsfest för Josefine, och sen ut. Den lille fete blev det (stället heter så alltså). Träffade mycket folk som jag inte har sett på länge, trevligt.
Söndag; dagsformen var mycket seg och bakfull, en tågresa på drygt fyra timmar på det. Ja, ni kan ju tänka er hur kul det var. Sedan nästan direkt hem till Katta och Christoffer på förstaadventsglögg.


Citat från helgen (det är lugnt om ni inte fattar, det är liksom lite internt men jävligt ball jag lovar).
- "Det ser man ju på paljettkläderna lär man märka". Sofia.
- "Vår släkt är fan fucked up" Julia.
- "Killar är fan dumma i jävla huvet" Pelle (moster a.ka Pernilla).
- "Tjejer är fan dumma i jävla huvet" Julia.


Å så lite bilder på det.
min minsta kusin å jagmin vackra bästisLillotta! <3ballaste armbandet

Nu; fortsätta skriv på hemtentan!
Puss

RSS 2.0