att vara sjuk.

Nu ligger jag här igen. Med feberfrossa och ont i halsen. Förkyld är jag också. Jävla skit! Jag har verkligen inte tid med att vara sjuk just nu. Har hemtenta i skolan och så ska jag åka hem till Göteborg imorgon. Igår låg jag utslagen i princip hela dagen och det känns inte som att det kommer bli bättre idag.
Jag ser knappt vad jag skriver, det bara flimmrar för ögonen.
JOBBIGT!
Sen i vintras har jag varit sjuk jätteofta, när jag bodde hemma var jag däremot aldrig sjuk. Kanske en gång om året eller nåt. Vad har hänt?!

drinkfest och tentaångest

Ja det var ett tag sedan jag skrev nu. Har ni saknat mig? Bäst för er att ni har! Jag har helt enkelt tagit en liten (stor?) bloggpaus pga bristande inspiration.
Sedan sist har det hänt lite saker. Bla har vi haft drinkfest i korridoren. Det går till så att man blandar 13 drinkar var och sen går man runt i alla rum i korridoren och tar en drink i varje rum. Detta sker inom loppet av tre timmar. När klockan är 21 är man ganska rund om fötterna (vilket jävla uttryck va?. Så även denna gång. Jag gick runt med en tyggroda på huvudet större delen av kvällen, say no more.
Pluggmässigt befinner jag mig ungefär på samma ställe som sist jag skrev, har dock skrivit tre sidor på hemtentan. Känns som att jag inte fattar vad jag själv har skrivit, lite oroväckande med tanke på att jag måste lämna in på onsdag eftersom att jag åker hem på torsdag och är hemma en hel vecka! SÅ skönt! Förutsatt att jag blir klar med tentan i tid då.

Katta kommer hem (till Kalmar) på tisdag kväll, längtar efter henne det gör jag!

Det var allt!
Puss

att tentaplugga

Jag tänkte berätta hur det går till när jag ska plugga till en tenta. Det börjar oftast med att jag får panik när jag inser att jag är alldeles för sent ute, alternativt kommer att jag kommer på att jag saknar böcker (vilket kanske iofs är samma sak). Sedan ojar jag mig en stund om hur jobbigt det är att plugga. Och efter det sätter jag igång, ofta omringad av en massa godis. Jag tänker att jag skulle behöva studera ALL min vakna tid, men det skulle ju aldrig funka. Så efter en stund lägger jag ner, äter lite godis och chillar ett tag. Efter ett tag lägger jag ner pluggandet helt och gör VAD SOM HELST för att slippa plugga, det är i sådana här lägen som te.x att städa toaletten blir skitkul (haha! skitkul). Och sådär håller jag på. Hittils har jag klarat alla tentor med denna taktiken, frågan är bara hur länge det kommer hålla.

Puss puss

döööööööd

Har insett att hemtentaplugg kommer uppta i stort sett all min vakna tid tills jag åker hem nästa torsdag. Jag. Har. Inte. Tid. Att. Blogga.

jag mår bättre nu!

Efter pizza och godis och en stund med Lars mår jag faktiskt mycket bättre. Har fått lite perspektiv på saker och ting, och det är ju nästan alltid bra.

Jag måste berätta en rolig sak. Jag går ju på läxhjälp typ en gång i veckan där jag hjälper barn med läxorna. Det finns en kille där i tioårsåldern som är himla spontan. Tidigare har han sagt till mig; -Vad fylld du är!. Och idag fick jag smaka på denna kommentaren; -Shit va mycke puder du har när du sitter där! (Jag satt i solen och hade tydligen mkt smink i ansiktet.) Cornelia tyckte att den kommentaren var opassande och sa till honom att "nu får du säga något snällt till Johanna", då sa han "jag tycker att du har ett fint huvud". Hahahaha!

att vara trött på sig själv

Vad händer när man blir trött på sig själv? Och vad ska man ta sig till? Man kan ju inte direkt ignorera sig själv eller gå och gömma sig.
Jag är världsmästare i att skjuta upp saker och även således specialist på att göra saker och ting långt mer långdragna och sega än vad de behöver vara. Ta t.e.x remissjävlen som jag har försökt få sedan i oktober, visserligen är det till största delen sjukhusets och byråkratins fel (inbillar jag mig i alla fall) att jag inte har fått den än. Det är liksom lite lättare att skylla på det. Men sanningen är nog tyvärr att jag inte har legat på tillräckligt mycket. Jag tröttnar helt enkelt efter ett tag, när det är upptaget hela tiden och telefontiden tar slut, jag får felaktiga besked mm och då lägger jag liksom ner ett tag för att senare inse att jag MÅSTE ta tag i skiten.


Så nu vill jag veta; vad gör ni när ni blir trötta på er själva?

Puss

bloody sunday

Det är nedrans tråkigt att blogga när man inte kan lägga in bilder, men jag ska göra mitt bästa ändå. Måste verkligen ta tag i det där med inköp av extern hårddisk snarast.
Egentligen skulle jag vilja ligga ute i solen och grillas lite, men jag mår illa så det blir inget med det. Malins fest igår var mycket trevlig och lyckad, det blev dock förhållandevis tidig hemgång, vilket känns bra idag även om en och en halv flaska vin sätter sina spår dagen efter.
Men nog om det, veckan som varit har varit himla bra. Och veckan som kommer kan bara bli ännu bättre; det kan bara gå uppåt! Right Lisa?
Lite saker som händer i veckan;
Jag och Jessica ska köpa biljetter till spring - break.
Bio med korridorstjejerna.
Antagligen Söderport med läxhjälpstjejerna.
Drinkfest i korridoren.
Csn+lön!


Det var allt för nu!
Puss

utbytesstudenter

De har fest ute i korridoren, italienaren hörs HELA tiden. De är ganska högljudda, jävligt faktiskt. Jag som hade tänkt gå och hämta lite fil, blir inget med det nu känner jag. Och min granne röker igen. Inomhus. Inte bra! Det luktar in till mig, ofräscht som fan!
Tro det eller ej, men jag känner mig ganska lugn ändå. Inte upprörd liksom, vilket man lätt skulle kunna bli i min situation just nu. Men jag väljer att stay cool, mycket bättre så.


freeeeedag!

Eftersom att jag var ledig från skolan idag så har jag endast ägnat dagen åt en massa trevligheter. Imorse te.x väckte Cornelia mig med ett sms och frågade om jag ville äta frukost med henne. OM jag ville! Så vi begav oss till danska wienerbageriet (heter det så?), jag fortfarande i pyjamas. Vi satt där ett jäkla tag och snackade skit och hade det mysigt.
Annars har jag spenderat dagen med Emelie på stan. Vi har fikat, ätit glass och köpt present till Malin som ska ha 20års fest imorgon, vad vi köpte kan jag inte berätta då det finns en risk att hon läser bloggen. Det var skönt att umgås med Emelie igen efter allt skit som hänt.

Nu ska jag snart laga pasta carbonara och sedan har jag en jäkla massa tråkiga saker som jag MÅSTE ta tag i. Te.x städa mitt rum, det börjar likna en dammråttsfarm härinne nu.

Det var allt! Puss

my baby

Nu tycker jag att alla ska skicka en tanke till Jessica som är sjuk. Såhär kan vi inte ha det nämligen! Hon måste bli frisk tills på lördag då vi ska på festligheter.

Så Jessica- bli frisk nu för fasen! Puss

these words

Oj oj, mycket som händer just nu.
Nicole har tagit upp kontakten med två av sina bröder som hon inte har träffat på över 20 år (!).
Cicci är gravid!
Jag klarade min socialpsykologitenta!:)
Och sist men absolut inte minst; Emelie är tillbaka! Välkommen tillbaka till verkligheten goding!


Nu ska jag möta upp Cornelia om en stund och gå en sväng på stan med henne. Kanske eventuellt att vi tar och firar mitt tentaresultat med ett glas vin någonstans, och med godis från Tokiga Ture.
Det ser ut att kunna bli en bra eftermiddag/kväll.

Puss på er!

min storebror

Han är världens bästa och snällaste (jag vet att han läser bloggen). Och rätt rolig också. Som sagt så fikade jag ju med honom igår, och såhär lät det när han skulle beställa;
Carl; -Hej, har ni chai-lattte?
Kafébiträdet - Ja, det har vi!
Carl - Okej, bra! Då tar jag en blåbärsmilkshake!



Ehh, okej tard!

Jag fick ett jättefint halsband av honom och hans flickvän i försenad födelsedagspresent nu när jag var hemma. Tyvärr kan jag inte visa hur det ser ut, då jag inte kan ladda in fler bilder på datorn pga platsbrist. Detta innebär att jag måste köpa en externa hårddisk, ÅNGEST! Jag vill inte lägga pengar på en sådan tråksak just nu.

Det var det!
Puss

back in town

Nu är jag tillbaka i Kalmar efter en helt underbar resa. Jag började med ett stop hemma i Göteborg för att fika med Jessica och Lisa, mysigt! Det pratades förlovningar, skola och andra framtidsplaner. Direkt efter vår fika mötte jag upp Sara för att ta nattåget till Åre tillsammans med henne. Vi kom fram på torsdag morgon och (då vi var helt utsvultna) så vi gick och satte oss på första bästa ställe för att käka frulle. Dagen fortsatte med att vi väntade på vårt hotellrum, åkte lite skidor och gick ut på kvällen. Annars har våra dagar varit rätt lika; skidåkning, after ski och diverse olika fester och efterfester med bla Markoolio och Petter (i know, respect!;)).
I söndags kväll tog vi nattåget tillbaka till Götet och inom loppet av ett dygn hann jag träffa familjen, morfar, Julia och ta en fika med Carl.
Jag är väldigt nöjd med min resa! Nu ska jag bara vara i Kalmar i två veckor innan jag får åka hem igen, vilket känns rätt skönt. Jag måste erkänna att det kändes tungt att åka tillbaka igår. Jag har skapat mig ett  liv här i Kalmar som jag trivs med, absolut, men när man kommer hem till Göteborg så blir det så påtagligt vad man inte har.

Men mer djup än såhär ska jag inte bli för tillfället. Nu måste jag gå till bibblan där jag ska möta upp min grupp (alla utom Jessica) för att diskutera seminarieuppgiften som jag är långt ifrån klar med, ÅNGEST!

Vi hörs sen om jag överlever dagen och seminariet!
Pusshej

ÅRE!

Nu sticker jag snart! Ska bara till skolan några timmar först. Som vanligt så har jag säkert packat alldeles på tok för mycket saker, och är inte ens klar. Måste slänga ner mina kängor också, eller ska jag ha på mig dem kanske? Så blir det lite mindre packning tänker jag. Hmm, det tål att tänkas på.
När jag är borta ska jag verkligen släppa allt vad skola och ångest heter. Bara leva. Inte jobba.

Puss

jag blir så trött!

Jag har tröttnat på den svenska byråkratiska sjukvården. Så fort man behöver en remiss så ska det ta hundra år innan man får den, och när man väl har fått den så är det något fel så då behöver man en ny. Och så säger dom på det ena stället; men det är ju en sån här du behöver!. Jamen, för i helvete, kan ni inte säga det första gången man ringer då?
Ooooooh, jag blir så trött! Jag hållt på fram och tillbaka med denna remissjäveln sen i oktober. Oktober för fan!
Undrar vad Weber skulle ha tyckt om detta...

tisdag

Idag ska jag;
  • gå på fotvård
  • tvätta
  • packa
  • plugga.

Kul dag, not! Men men, imorgon åker jag till ÅÅÅÅÅRE! Då kan det vara värt att fixa med allt jobbigt och tråkigt först.

Puss

nyköp

Okej, jag har shoppat lite fler saker på senaste tiden som jag kan visa. Men innan ni kommenterar; nu är det köpstop BIG time på mig!

Denna finfina klänningen är fin som den är, men passar både under skinnjacka och jeansjacka. SMASHING helt enkelt, ett kap.

Och eftersom att min dator inte vill samarbeta med mig får ni bilden åt fel håll, ni får helt enkelt vrida på huvudet.

En annan sak som har kommit väl till pass under mina bakfulla dagar denna vecka är detta lilla paket.

Det innehåller; en ögongelémask, c-vitaminpulver och energiplåster (typ som nikotinplåster fast med energi?).
En kul grej, sen kan det ju diskuteras om innehållet hjälpte, vilket jag tvivlar på.

Oops, nu måste jag ta min antibiotika som jag skulle tagit kl 20 egentligen. Imorgon är sista dagen, så skönt!
Imorgon ska jag på fotvård så förhoppningsvis blir det även sista dagen med kryckor, även om jag kommer blir tvungen att gå med en krycka i några dagar.


Puss och god natt!

måndagsmys


I soffan med choklad och påskmust framför familjen Annorlunda.
V-A-R-D-A-G-S-L-Y-X!
Puss

världens ände

När jag satt på bussen till Stockholm så åkte jag igenom Trosa kommun. Vid i princip varje svensk stad så finns det ju en skylt innan man kommer in i staden och en när man åker ut. På dessa skyltar brukar det stå något i stil med "Välkommen till Norrköping, världens bästa stad!". När man kommer till Trosa står det "Välkommen till Trosa, världens ände!". Och det är inget skämt, det är inte ditklottrat, utan det står verkligen så. Då undrar man ju vad det är för deppiga typer som bor där.
Bara en iaktagelse sådär.

Puss

life is good after all

Jag har idag som sagt haft en massa tid att tänka. Jag vet inte om jag blivit så mycket klokare, men jag har i alla fall organiserat mina tankar. Jag har kommit fram till att mitt liv är sjukt jävla underbart. Jag har alla möjligheter att göra vad jag vill. Jag har en hel hög fina vänner och en stor familj och släkt. Det är det viktigaste för mig.
Nu ska jag verkligen se till att leva livet fullt ut, och bli min egen bästa kompis.

Peace out!

sunday

Idag har jag haft en sjukt skön dag. Jag har bara legat i sängen och degat i myskläder och samlat mina tankar. Igår kände jag mig verkligen helt lost, nu är jag mer säker. Det känns bra. Jag håller på att planera upp veckan och vad jag bör hinna med innan jag åker till Åre på onsdag eftermiddag. Det är mest tråkiga saker, men jag vet att det kommer kännas så skönt när det är gjort. Då kan jag bara koppla av och släppa allt över påsk.

Sådärja, en lite konstig bloggvecka. Men så har jag känt mig lite konstig också, men c'est la vie! Eller hur Julia?

Puss

my body is a temple and i haven't been praying much...

Så är det. Jag är fortfarande bakis som en jävla örn efter igår, och om en stund ska jag äta middag med Katta och lite annat löst folk. Undrar hur detta ska gå, jag är inte riktigt på trevlighetshumör och det är en jävligt snygg grabb som kommer dit.
Denna veckan har till största delen gått ut på att festa, vara bakfull och äta jävligt onyttigt.
Så, nu vet ni.
Puss

tillåt mig att klaga lite...

När detta inlägget är slut kommer förhoppningsvis allt kännas bra mycket bättre hoppas jag.

Jag är på skitdåligt humör. Vilket är jättedumt med tanke på att det är strålande väder, jag har ätit godis och glass och jag ska gå ut med bästa Cornelia och Jessica ikväll. Men problemet stavas PMS. Och de som vet hur jag blir, vet också att man bör passa sig för mig under denna period. Jag förvandlas till ett monster under sisådär två dagar och går runt och är sur på allt och alla, inte alls kul, men det är som om jag inte kan göra något åt saken. Jag kan inte kontrollera mig själv. Fan jävla mens.

Hej då

underbara dag

Dagarna i Stockholm hos farmor och farfar var mysiga och avkopplande, även om jag var med om några mindre missöden som te.x att farfar körde ut i fel fil, alltså i samma som mötande. Det var mindre kul, jag trodde att vi skulle dö.

Dagen idag har varit helt fantastisk! Efter föreläsningen satt jag ute med Katta och solade i två timmar, asgött!
Jag har även blivit med spotify idag, tre år efter alla andra?
Och ikväll ska jag och Cornelia gå ut och kröka lite. Antagligen blir det Sjösjukan, eftersom att både Katta och Lasse jobbar ikväll.

DET ÄR VÅÅÅÅÅÅR!

Tack å hej!

RSS 2.0