arriba!

Hej allihopa!
Nu blir det här nästan som en slags reseblogg ju. Eller inte riktigt, men ni fattar grejen. Hoppas jag.
Igårkväll kom jag i alla fall fram till Madrid rätt sent, pga förseningar och ombokningar av mina flighter. Nemas problemas egentligen, eftersom att jag fick sova hos mormors kompis dotter och hennes familj som bor i Madrid. Detta är alltså en otroligt snäll människa som jag aldrig har träffat innan igår, som kom och hämtade mig på flygplatsen. Mycket uppskattat!
Familjen bor i una chaleta (typ som ett mindre slott) i ett område som heter La Moraleja. Finfint var det!
Imorse blev jag körd till Atocha (centralstationen i Madrid) där jag släpade mina väskor (20 kilos övervikt på planet, så ni kan tänka er att det var rätt tungt) ner till biljettkontoret och efter det gick jag och satte mig på ett café eftersom att det var typ två och en halv timma tills tåget till Cuenca skulle gå. Jag trodde att det här cafét låg precis vid avgångsspåren (vilket jag hade fått berättat för mig av fyra olika människor), men icke. Så vid halv tolv (25 minuter innan tåget skulle gå) började jag få lite panik när jag insåg att jag var på fel ställe, och inte visste vart jag skulle. Lite lätt panikslagen och med en svald stolthet dumpade jag bagagevagnen mitt på golvet och fick hjälp av ett gäng snälla spanjorer som skulle med samma tåg som jag. Hade dom inte varit med vet jag inte hur det här hade gått kan jag säga er. Men nu gick det i alla fall bra, och med ca två minuters marginal hann vi med det första tåget. Livin on the edge, that's how I do it.
Det andra tåget som skulle gå mot Cuenca tog ca två och en halv timma, så det är lite längre från Madrid än vad jag trodde. Den resan blev inte så värst dramatisk, skönt!
När jag kom fram till Cuenca sattes mina spanskakunskaper på prov och jag fick ringa och beställa en taxi, vilket gick bra. En sak som inte gick så bra var när jag skulle hämta min nyckel. För att kontoret var stängt. Typiskt tänkte jag, och tog in på hotell istället. Så nu ligger jag på hotellsängen och bloggar, funderar på att öppna minibaren och stilla mina nerver med lite vin eller nåt.

Cuenca är en rätt gullig stad, men resten som jag har sett av Spanien än sålänge (vilket till största delen är landsbyggd) har varit rätt fult. Spanjorer däremot, är allt annat än fula. De har dock inte någon som helst tidsuppfattning, vilket jag har rätt svårt att uppskatta.

Helgen kommer bjuda på en hel del strosande. Jag ska försöka få lite koll på staden som sådan, och kanske träffa en polsk tjej som också är utbytesstudent men har varit här ett tag redan. Så jag hoppas att hon kan visa mig allt som är värt att se.

Abrázos!

i won't worry my life away

Att oroa sig har aldrig riktigt varit min grej. Saker ordnar sig alltid på ett eller annat sätt, och jag brukar kunna styra upp saker rätt bra faktiskt.

I överövermorgon (på torsdag alltså) åker jag till Spanien för att plugga en termin (det kanske ni har fattat vid det här laget). Jag har inte jättebra koll på hur det kommer bli när jag kommer fram, men som sagt; det ordnar sig!

Saker som jag INTE har koll på;
 - vem jag ska bo med. Jag ska alltså dela rum med någon totally random person. Spanjor eller någon annanstans ifrån? Tjej eller kille? I have no idea.
 - hur jag tar mig från Madrid till Cuenca, jag vet ju att det är med tåg. Men jag har ingen aning om varifrån man tar tåget. 
 - var jag ska sova första natten, med tanke på att jag kommer fram rätt sent vet jag inte om jag får tillgång till mitt rum på en gång. I "värsta" fall får jag väl ta in på hotell.
- på vilket språk jag ska plugga, förhoppningsvis blir det mest på engelska och en del på spanska. Men vem vet, allt kanske är på spanska?

Nu ska jag fixa mina naglar innan jag sätter igång och ringer tråksamtal resten av dagen.
Puss


at lisa's

Efter ett besök vid mammas grav igår intog jag och Sofia en spontan pizzamiddag på Portofino, mycket bra var det! Bästaste pizza ever sa Proppen.
Senare på kvällen begav jag mig hem till Lisa, där blev det sleepover och nu sitter vi här och käkar godisfrukost, inte så tokigt det heller.
Puss

money honey

Jag fick en smärre chock igår när jag gjorde ett kontoutdrag och såg att jag har fått hela vårterminens CSN på samma gång. Shiiit, nu gäller det verkligen att försöka spendera de här pengarna på ett bra sätt, så att inte alla tar slut på en gång.

Nu har jag snart varit hemma och helt ledig i en vecka. Jag börjar blir lite lätt rastlös. One week to go...

Puss


tik tok

De senaste dagarna har jag bla gjort följande; tagit svinisvaccinet (inga biverkningar, bara lite ont i armen), varit på ansiktsbehandling, lunchat med mormor på Lipp och kollat på film med Julia. Plus att jag har packat om lite, men lär behöva gör det en gång till med tanke på att jag har alldeles för mycket saker med mig.
Ikväll blir det eventuellt middag med Sofia och sleepover med Julia, myyyyys!
Puss

snabba cash

Bio med Carl å Karro idag. Snabba cash. Tung film, boken var dock bättre. Tio dagar kvar tills jag sticker nu.
Puss

i feel good

Gårdagen var väldigt mysig. Efter tretton timmars sömn bestämde jag och Sofia oss för att vi ville hitta på något sjukt för att få lite nya intryck. Det sjukaste vi kunde komma på var att besöka Universeum, sagt å gjort. Vi hängde runt där ett tag och kollade på hajar och fåglar. Men det roligaste var experimentavdelningen där man helt enkelt fick utföra olika experiment. Det kanske låter banalt, men fy faan vad roligt vi hade!
Efter besöket på Universeum mötte jag upp fröken Igelström för middag på vinopasta, mycket trevligt och gott! Två glas vin, mycket gott snack och en bättre carbonara senare, kastade vi in handduken och begav oss hemåt.
Idag har jag varit ute hos mina småkusiner i Lerum och hälsat på, och nu sitter jag hemma hos Julia och väntar på att vi ska åka in till stan.
Puss

never say never

Jag överlevde. Det var inte så farligt som det kanske lät, men det är påfrestande att flytta. Det vill jag lova, mina vänner.
Nu sitter jag i min lägenhet som ekar pga möbelbrist och väntar på att klockan ska bli 7. Då kommer mina bästa tjejer hit, dricker vin, käkar pizza och snackar skit min sista kväll. Herregud, det låter som att jag ska avrättas eller nåt. Det ska jag inte. Jag ska bara flytta till Spanien. No big deal. Eller jo, det är en rätt big deal för mig. Men jag har ju valt det här själv.
Det ska bli kul. Det ska bli kul. Det ska bli kul.
Puss


kvinna på gränsen till nervsammanbrott

Kan man ha för mycket saker? Svar ja! Jag har packat 6 flyttlådor på en timma och har knappt börjat på garderoben än. Holy Moly, hur ska detta gå? Jag är redan utmattad och ser inget slut på eländet.
Bäst att jag lägger mig i sängen en stund och läser ELLE så att jag inte blir utarbetad.
Jag återkommer - om jag överlever flytthelvetet.

Puss

i'll be missing you



Lördag. En bra, men ångestfylld kväll. Nu känns det inte längre som att jag kommer dö, men FY SATAN vilken ångest jag hade i lördagsnatt. INTE OKEJ! Hur som helst, kvällen var lyckad på alla sett, mycket folk (jag tror att vi som mest var 25 pers på mina 28 m2) och alla verkade ha kul. Sånt gillar jag.
Min dator har varit död i ett dygn pga att Sofia försökte operera laddningssladden, men misslyckades. Som tur var fick jag tag på en ny idag och nu ska jag sätta mig och skriva det sista på loggboken (jag ringde läraren och sa som det var -ehm typ i alla fall- och fick till kl 16 på mig istället).
Puss

i will never try to be somebody else

Idag har jag suttit på bibblan många många timmar. Har nästan fått färdigt ett grupparbete och är på god väg med loggboken också, känns gött!

Ikväll blir det hemmahäng med två av mina darlings; Conny och Proppen!
Puss

i want you here with me

.

Nu på lördag ska jag ha hejdåfest och det kommer nog bli smått galet. Det är min sista lördag i Kalmar, Cornelias sista lördag i Sverige, Katta har klarat sitt livs viktigaste (typ) tenta, Sofia kommer ner från Göteborg (ev. med killen hon dejtar, exciting!). Plus att jag inte har en aning om hur mycket folk som kommer, det kan bli allt från 20 till 45 pers i min lilla etta. Craaaazy. Jag kommer antagligen vara lite känslomässigt labil också, so be aware.

Puss

someone like me

Jag har precis bokat flygbiljett till Spanien. Den 28.e januari kl 12.00 flyger jag från Landvetter till Madrid. This is for real. Waaaaa, OMG! Nu finns det ingen återvändo.

By the way så undrar jag why the hell alla tjejer outar sin BH-färg på facebook? Känns det inte sjukt löjligt och bara jättemärkligt? Vem bryr sig liksom? Så känner i alla fall jag.

Puss

hon är underbar

Vi (jag å Cornelia) sitter i deras uppenbarligen oservade bil påväg till busshållplatsen när Cornelia säger; "Om du dör nu så får du skylla på mig."
Bussigt hörrö, verkligen.

Nu ska jag snart möta upp Katta för middag i stan (och ev. utgång?). Det ska bli himla kul, vi har ju för fasen inte setts sen innan jul!

Puss

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, rätt många grejer faktiskt. Till exempel så flyttade jag in i min första alldeles egna lägenhet. Och den som säger att det inte är en riktig lägenhet can suck it!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade ett endaste och det höll jag ju.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Cissi :). Grattis igen!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej nej, tack å lov för det.
5. Vilka länder besökte du? Danmark, Schweiz & Grekland.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Japps.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 31.a januari då min moster gifte sig.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag har klarat skolan bra, och lärt mig en massa på ett mer personligt plan.
9. Största misstaget? Jag tror att man alltid lär sig något på sina misstag, därför har jag svårt att se det som just "misstag".
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har varit mer sjuk än vanligt, och min födelsedag (av alla dagar) slutade på akuten.
11. Bästa köpet? Min Mulberryväska, den gröna mockajackan och mina solglasögon.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Troligen på kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaa, att jag klarade allt i skolan (som sagt) och mina resor som jag fick otroligt mycket energi ifrån.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? "I Gotta Feeling" (Hej Jessica!), "No stress", "Rap das Armas" och "Rock & Roll".
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Rätt stabil men melankolisk. Varken eller.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Gett mig in i flera äventyr.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tagit den där sista shotten fem i två.
18. Blev du kär i år? Njao, nä eller jo eller nä. Nä!
19. Favoritprogram på TV? Hollywoodfruar, PH, Gossip girl, The City.
20. Bästa boken du läste i år? Elsas Mode. Mycket underhållande!
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Iittala-vinglas.
22. Något du önskade dig men inte fick? Mm, en iphone.
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Blev uppvaktad på morgonen av mormor. Sen på eftermiddagen hade jag champagnefika med mina tjejer och efter det födelsedagsfest med Hollywoodtema. Kvällen slutade dock tidigt på akuten, himla trist.
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En resa till New York är ju aldrig fel.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Jag vet inte, väldigt Jojo kanske? Antagligen.
26. Vad fick dig att må bra? Skriva dagbok.
27. Vilken kändis var du mest sugen på? Inte någon, har bara varit sugen på riktiga killar.
28. Vem saknade du? Min mamma, Conny och så hade jag en fruktansvärd hemlängtan mellan varven.
29. De bästa nya människorna du träffade? Elin, Drömmis å Alex.
30. Planer för 2010? Plugga i Spanien ett halvår, sen i sommar ska jag antingen åka till New York, börja med körkortet eller jobba. Lär ju inte bli det sistnämda i alla fall, haha! Hösten kommer antagligen bestå av mycket plugg.


Pusshej!

i dont really care what people say

Löftet som jag avgav på nyårsafton 2008 var att jag inte ska tänka så mycket på alla andra hela tiden, utan fokusera mer på mig själv och vad JAG vill. Det kan jag stolt säga att jag har lyckats hålla hela året.
Årets nyårslöfte blir att lita mer på min magkänsla, då den allt som oftast är klockren.

Puss å Love

2010


Puss

RSS 2.0