botellón.

Botellón. Jag tror att jag bloggade om det fenomenet i februari någon gång. Det är i alla fall väldigt vanligt förekommande i Spanien och innebär i stort sett att flera hundra unga människor samlas på te.x ett torg (sent på kvällen torsdag och lördag) och krökar.
Jag har varit på rätt många såna under våren. Här kommer lite bilder från recent botellóns.




PS, hur snygg är Nelly längst till vänster på andra bilden uppifrån? Gaaaaah, jag dör!
Puss

graduation.

En av sakerna som jag saknar mest just nu med att inte vara hemma är att se alla glada nybakade studenter i Göteborg, och liksom känna hela atmosfären. Tänk att det igår var två år sedan jag själv tog studenten! Sjukt var ordet.
Det gör ont i hjärtat att jag inte kan vara med på Julias på onsdag. Men men, man kan inte vara på två ställen samtidigt i guess. Men jag kommer tänka på dig, hela dagen!
Puss

bored.

Just nu är jag fruktansvärt uttråkad. Och jag saknar redan Mag. Så jag tänkte att jag kunde visa er bilderna från i lördags som ni inte har fått se än.




Det var det.
Puss!

a random wednesday.

Ta valfri onsdagskväll i mitt liv de senaste fyra månaderna och den har sett ut ungefär såhär; öl eller tinto de verano på Turrin, fotbollsspel och fina vänner.





Ikväll lär det dock inte bli så med tanke på att jag börjar bli urstressad pga mina tentor. Hmm, kanske att jag borde sätta igång och plugga då.
Puss!

i love you when you're drunk.

Igårkväll sa jag hejdå till Magalie, hon åkte tillbaka till Frankrike tidigt i morse. Det kändes lite jobbigt, men jag kommer hälsa på henne i France om två veckor och det är bra! Och nu måste jag ändå plugga...
I lördags hade vi hennes sista partykväll i Cuenca. Det hela slutade med att vi blev kompis med ägaren av baren där vi hängde, vilket resulterade i gratis drinkar, tapas och lite andra presenter. Mycket bra kväll!
Bilder blir det någon annan dag när uppkopplingen är lite snabbare.
Puss!

life is good.

Nu när jag promenerade till fotvården tänkte jag flera gånger; "herrejävlar vilket bra liv jag har!". Jag är väldigt, väldigt lycklig at the moment.
Puss

i miss you guys.

Idag saknar jag mina Kalmarbrudar lite mer än vanligt. Och jag måste bara berömma er för ert slit den här terminen, jag vet att ni har haft otroligt mycket att göra <3. Kanske att jag får en chock när jag kommer tillbaka, med tanke på att det här är som en enda lång semester.

Ni har en speciell plats i min bokhylla. Och i mitt hjärta.
Puss

afternoon beer is the new black.

26 °C i skuggan kl 18.36, helt okej skulle jag vilja säga. Så jag och Nehle bestämde oss för att ta ett par öl i skuggan och planera vår Andalucia trip.




Puss

min älskade conny.

Igår pratade jag med Conny två gånger. Sen hade jag sån härlig energi i kroppen hela dagen.
conny & jojo på efterfest hemma hos mig i kalmar december -09.
Te quiero mucho!
Puss

två jordgubbar på picknick.

Idag hade jag och Nehle lunchpicknick i det fina sommarvädret. Mycket trivsamt!
såhär började dagen. med grym frukost, det är yoghurt under alltså.



Puss!

as promised.







skojigt kort på två skojiga typer.


lite stelt uppradat posande med ölflaskor.



Ni kanske undrar vad jag sysslar med på detta fotot? Det undrar jag med. Jag är på fest i alla fall, det vet jag.
Mr Juan



Puh, det var den helgen det!
Puss

tienes un accento muy sensual.

Och tydligen så har jag en väldigt sensuell accent när jag pratar spanska. Haha, tack det var kul att höra!
Puss

it's a hard life.

Helgen har varit alldeles strålande (om man bortser från fredagen som spenderades apbakis i fosterställning i sängen) och avslutades precis med att jag hade ett par kompisar på middag. Erik lagade middag och vi tjejer stod för, ja vad stod vi för egentligen? Underhållningen? Haha, nää men jag hade faktiskt handlat maten. En grym kycklingpasta med spenat blev det i alla fall, gött var det!
En del snack om helgen avhandlades och som Erik sa; yesterday night was crazy. It was a long time ago since I had such a crazy night. Uhm, or actually it was the day before yesterday. Haha!
Helgen har ägnats åt middagar, fest igår (som jag för övrigt var spiknykter på som följd av torsdagens festligheter) och parkhäng i solen. Jag tror att jag är den enda erasmusstudenten i Cuenca som inte var bakis idag, igår var det nämligen ännu en avskedsfest för en kille och en tjej från Belgien. Lite sorgligt.
Det verkar som att det fina vädret har återvänt, det gillar jag!
Bilder kommer någon annan dag när uppkopplingen är lite snabbare, just nu är den superseg nämligen.
Och förresten en viktig sak till, jag har bokat min flygbiljett till Magalie i La Rochelle (Frankrike) nu, jag åker i juni. Jag måste dock flyga via London och nu när jag kollade biljetterna verkar det som att jag har tabbat mig lite. Men jag löser det imorgon.
Pussåkram!

om killar.

Nu kanske ni tror att jag ska avslöja något jättesmaskigt. Det ska jag inte. Jag har kanske sagt det förut, men i så fall säger jag det igen; vilken skillnad det är på utländska och svenska killar! Utländska killar är helt i en klass för sig, ofta väldigt väluppfostrade, artiga och riktiga gentlemän. Ingen av mina killkompisar här skulle te.x aldrig någonsin drömma om att gå in genom en dörr (det där låter ju jättekonstigt, säger man så?) före mig. Sånt gillar jag! Det måste dock vara naturligt, om det är påklistrat blir det bara tramsigt.

Idag är jag så bakis att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen (ja, fortfarande vid den här tiden). Satans tequilashots!
Puss

regn, åtta grader & storm.

Det har regnat i tre veckor i sträck, det räcker nu! Så ja, vädret behöver ni ju inte vara avundsjuka på i alla fall. Vad gör man då när det är pissväder? Jo, på dagarna planerar man och letar resor (och så kan man ju plugga oxå om man känner för det) och på kvällarna går man ut och dricker öl (vin går oxå bra) och äter tapas. Och så har jag tränat pilates tre gånger den här veckan också (två gånger på samma dag!), och en gång till blir det ikväll. Att säga att jag är stolt över det vore ett under-statement. Men pilates är nog den enda träningsformen som jag faktiskt tycker om, så när det erbjuds är det ju bara att köra. Sen att det kostar rätt mycket är en annan sak, men som min kloka storebror en gång sa; pengar är bara papper. Och nu investerar jag ju i något otroligt viktigt, nämligen mitt välmående. På tal om det har jag sett en annan sak som jag är sugen på att investera i, en väska. Jag har dock inte vågat kolla priset än, men jag gissar på att den är ruskigt dyr. Om jag klarar alla mina exams ska jag köpa den till mig i present (kommer nog köpa den i vilket fall som helst men men). Och på tal om exams, jag har bestämt mig för att strunta i min sista exam som jag skulle ha den 30.e juni och läsa den kursen hemma i Kalmar istället, känns mycket bättre. Särskilt med tanke på att min lärare ändå inte trodde att jag skulle klara den med tanke på att jag inte pratar flytande spanska, nedrans korkskalle! Först tänkte jag plugga som en idiot och klara den bara för att bevisa att jag visst kan, hah! Men jag har tänkt fram och tillbaka och kommit fram till att det nog inte är värt det. Bättre att ha mina tre sista veckor här lediga, så att jag har tid och resa å så. Jag har redan planerat lite; La Rochelle, Frankrike och hälsa på Magalie 9-16 juni, sen södra Spanien (Sevilla, Granada, Cadiz och ev. Córdoba) med Nehle och ev. några dagar i Barcelona och en sväng till Bilbao om jag hinner de sista dagarna.

Puss!

knowing too much can get you hurt...

Är väl allt jag har att säga just nu. Puss

it's all about self respect

Godmorgon mina vänner!

Igårkväll pratade jag med Sara i Holland över Skype om att jag har svårt att koncentrera mig på skolan, och att jag i stort sett har levt i förnekelse över mina exams befintlighet i över en månad. Det där med belöningsystem när jag har fått något gjort funkar liksom inte på mig. Vill jag ha en glass så köper jag en, oavsett om jag precis ätit en. Och jag är en mästare på att skjuta upp saker som är jobbiga. Då sa hon något himla bra. Att det handlar om självrespekt. För inte vill man ju ha dålig samvete över en oproduktiv dag när man går och lägger sig på kvällen.
Det var helt enkelt bara den lilla meningen som behövdes inpräntas i mitt huvud. "Det handlar om självrespekt". För denna morgonen har jag gått igenom i stort sett allt textmaterial för mina kurser, och jag kan säga att jag mår bättre än på länge.
Så till er som har svårt att koncentrera er på jobbiga/tråkiga saker. Ta tag i det bara och tänk på att du inte vill ge dig själv dåligt samvete. Det funkar för mig.
Puss

vem bestämmer i ditt liv?

Johannas sång;
Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bort om orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag trodde fanns

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har, ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
För att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här
Och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv!




Ditt liv är ditt eget, du äger din tanke och tid
Låt ingen ta det ifrån dig, älskling du är en speciell individ.


PUSS

bildbonanza

Lite bilder från recent events som jag har glömt att lägga upp.
Nehle öppnar ölen. En fin kväll när det var ca 30 grader!




PS, det är sex grader här idag. Hörde att det hade snöat också, men det vill jag inte tro på. Jag stannar i alla fall inne idag för säkerhets skull.
Puss!

it's time to be a big girl now.

And big girls are eating ice cream and watching svenska hollywoodfruar. Så det så! Och förresten så var jag ju visst på gråthumör ikväll, satans hemlängtan! Så jag lyssnade på låtarna nedan och nu känns det lite lättare i hjärtat.
Puss!

telenor är skit.

Jag undrar hur många dagar jag har spenderat på att försöka fixa mina tekniska prylar sedan jag kom till Spanien. Ja, dagar, det räcker inte med timmar nämligen. Först var det internet jag hade problem med, och det tog en dryg månad innan jag fick det fixat. Alltså, jag spenderade säkert minst en timma om dagen under en månads tid på att tjata på folk att fixa det åt mig. Sedan var det min kamera som gick sönder. Försökte laga den, men det gick inte så jag fick köpa en ny. Sedan den här satans telefonen. Jag tänker inte ens dra historien om den. Jag nöjer mig med att säga att förra veckan var det någon korkskalle på Telenor som stängde av mitt abonnemang och nu verkar ingen kunna sätta på det igen. PAJASAR!
Enligt mig ska man inte hålla på och fixa med teknikprylar, de ska bara funka liksom.

Och idag är förövrigt en skitdag. Jag vet det redan. Kundtjänstchatten på Telenors hemsida funkar inte, det är kallt (igen!) och jag har en fruktansvärd hemlängtan. Idag är alltså en dag jag inte kan lyssna på varken Maia Hirasawas "Gothenburg" eller Adeles "Hometown Glory" utan att börja storgråta. Jag försöker i och för sig alltid unvika just de två låtarna när jag inte är hemma, om jag inte är på gråthumör dvs.
Puss

nattens tips.

Magnus Weideskog. Kolla upp honom om ni inte redan har koll på snubben. Som en manlig Melissa Horn. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för om jag gillar honom eller inte, har svårt för hans extrema stockholmska dialekt. Plus att melodierna känns lite ogenomtänkta, ungefär som JGSS i dess glansdagar. Fina texter dock.
Ett litet tips såhär på nattkvisten. Jag sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck. Tidigare ikväll var jag på middag hemma hos Alexis från US and A. Idag var det någon slags förstamajallaaffärerärstängda-dag så därför fick vi skrapa ihop det vi hade hemma, vilket resulterade i en hyffsad tonfiskpasta. Jag skulle aldrig äta tonfisk frivilligt egentligen, men stekt i pasta var det helt okej faktiskt.
Puss

RSS 2.0