earth hour och kalas

Igår hade jag trevligt, mycket trevligt faktiskt. Eller faktiskt, det hade jag ju förväntat mig, i och för sig så blir det ju nästan aldrig som man tänkt sig, men igår blev det alltså lyckat. Katta och Christoffer hade fyllt år, så de hade födelsedagskalas med tårtor och bål, trevligt värre och credd till Katta (okej, till Christoffer också), men mest till Katta. När klockan slog halv nio släcktes alla lampor i lägenheten (till och med på toaletten) och värmeljus tändes överallt, tom gatubelysningen släcktes tydligen en stund, om än inte hela timmen. Det var mysigt!
På den här festen fanns det en kille som känner lite folk från Kullavik, kul och otippat! Och så fanns det en annan kille (gay) som var skitrolig, han dansade hela tiden och gick runt och pratade om sin "situation" (hans uttryck).
Efter en stund till hemma hos Christoffer drog vi oss mot Sjösjukan, som inte känns som det har varit. Eller det kanske bara är jag som har överskattat det? Där var det i alla fall sådär kul, men vi stannade ändå nästan till stängning, där träffade jag Jonas (bara så alla vet).
Om en timma ska jag ta bussen till Stockholm, det tar ca sex timmar härifrån. Liiite långt, men what to do? Jag ska hälsa på farmor&farfar och faster om jag inte redan har sagt det.


Så ha det så bra så skriver jag mer när jag har kommit hem på tisdag, eller möjligtvis på onsdag.

PUSS!

arg!

Jag ogillar starkt folk som inte vågar ha egna åsikter, som låter andra styra över deras liv. Sådana människor kan inte vara särskilt lyckliga tror jag. Kanske skriver jag detta inlägg för att jag en gång i mitt liv har haft en person som har haft väldigt stort inflytande på vad jag har gjort och mitt beteende, det är nästan så att jag blir rädd när jag tänker på det. Och kanske är det därför jag blir så arg när jag ser folk i min närhet som påverkas och låter sig styras av andra människor. Varför gör man då detta? För att det är bekvämt att slippa tänka själv? Eller för att man helt enkelt bara är rädd för konsekvenserna om man inte gör det? Jag tror att det är en kombination, det var det i alla fall för mig. Om man en gång har haft en person som har bestämt mycket över ens liv så är det svårt att sluta få honom/henne att göra det, och jag tror att i mitt fall finns det kvar till viss del, men jag hoppas verkligen bli av med det en dag.


Vem bestämmer i ditt liv?


/ Johanna

i did it...

Shoppade alltså. Jag gick in på Gina Tricot igen imorse, och sen var det kört. Men glad är jag ska ni veta.
Jag köpte:


Den svarta paljettjackan, två t-shirts med ficka på bröstet, en randig t-shirt med upprullade ärmar, en vit klänning och ett par leggingsbyxor typ. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle haka på jeansleggingstrenden, men när jag såg dessa beiga byxor var jag tvungen att testa och de sitter som en smäck! Det ni! De andra jeansen som jag yrade om igår satt inte alls bra, så de fick inte åka med hem.

Puss!

tänkvärt...

Folk i Kalmar är farliga. De cyklar med paraply(!). Hur farligt? Livsfarligt för faan! Tänk om två cyklister med paraply skulle krocka? Man ser ju ingenting om man har ett paraply för ansiktet.
Tänk på det!

dödligt shoppingsugen

Jag har precis varit inne på Gina Tricot, och det var väldigt dumt mina vänner. HJÄLP, vad mycket snyggt de hade! Nu lider jag av ett dödligt shoppingsug, om det inte går över måste jag nog dit imorgon igen och vem vet vad som kommer hända då.
Det snygga jag såg var följande;
  • Vit sommarklänning i ngt slags tunt material.
  • Svart paljettjacka/tröja helt i paljetter, som jag har kollat på tidigare. Provade idag och den satt som smort.
  • Snygga enkla bas t-shirts med ficka på bröstet i alla möjliga färger.
  • Vita, slitna jeans.
  • Ljusa jeans med lappar, dock är jag tveksam till modellen. Risken (chansen?) att de får mina ben att se ännu kortare ut än vad de faktiskt är är ganska stor.

För övrigt har jag disco i mitt rum just nu, bara så ni vet alltså.

Puss

Bläääää

Det är snöstorm utanför mitt fönster. Jag fick ganska nyss reda på att vi ska sidhänvisa i våra hemtentor, vilket jag inte har gjort. Helvete! Den här dagen är inte kul alls...

she walks away, down sun goes down

Idag ska jag stänga in mig i mitt rum och vara asocialt responslös med mimmn hemtenta. Det ni!

våfflor och cupcakes

Jag fick allt min våffla till slut, fick med mig min granne Thereze ut på en riktig våffeljakt. Först gick vi til två helt vanliga konditorier, men de hade inte det vi var ute efter och det andra var dessutom stängt. Så vi bestämde oss för att traska ner till Baronen och Café Nilsson (Thereze traskade och jag cyklade såklart) där jag var säker på att de hade våfflor, och vilka våfflor sen!


När våfflan var uppäten kom jag på att jag ville ha en cupcake också, till imorgon då jag ska skriva klart min hemtenta. Så jag gick till kassan och sa att jag ville ha den med rosa glasyr på, men när kassörskan skulle stoppa ner den i en påse tappade hon den på golvet. KATASTROF! Not! Men hon bad så hemskt mycket om ursäkt och så fick jag den här istället, utan att betala! Det mina vänner, tackar vi för!

Nu är bara frågan om jag kan hålla mig tills imorgon med att äta upp den eller om den slukas redan ikväll. Well, den som lever får se.


Puss

time may change me, but i can't change time...

Nu har jag skrivit en sida på hemtentan och känner mig helt seg i kolan. Socialpsykologiska begrepp som bara snurrar runt i huvudet.

Jag har ju bott här i Kalmar i drygt ett halvår nu och det finns vissa ord, uttryck/expressions som används helknasigt här enligt mig, några av de jag kommer på just nu är;

Lustigt - Betyder konstigt. Men istället för att att säga "vad konstigt det ser ut" så säger man alltså "vad LUSTIGT det ser ut". Man använder alltså inte ordet i bemärkelsen roligt, som man skulle ha gjort där jag kommer ifrån.
Några - Istället för att säga få. Tex så kan man säga "vad några det var här" istället för "vad få det var här".
Hur eller hur - Betyder typ "hur som helst".

Knasigt! Eller vad tycker ni som kommer från samma sida av Sverige som jag? Och för allt i världen; om jag skulle börja använda något av uttrycken, snälla säg till mig att sluta med det omedelbart!

Puss

odd molly och plugg

Nu har jag äntligen min älskade klänning i mina ägor. Som vanligt är den mycket finare i verkligheten än på bild, och den sitter helt smashing!


Så nu har jag något trevligt att snegla på medan jag pluggar, vilket jag för övrigt ska sätta igång med nu.

So long, Puss!

hufvudstaden

Nu är nästan målet för dagen uppnått, bara 12 sidor kvar. De kan jag klämma innan jag somnar sen, ja det blir bra.

Idag när Malin berättade att vi är lediga fredag-onsdag så blev jag minst sagt överlycklig. Nu har jag planerat in en resa till Stockholm söndag-tisdag. Ska hälsa på farmor&farfar och faster med familj, och shoppa lite, äta famors goda mat och chilla. Inte helt fel. Det gäller ju att passa på när man har några extra dagar ledigt.

Förresten, idag fyller Katta år så; GRATTIS till henne!

Puss

when you go down, when you go down down

Okej nu har jag helt tappat det. Koncentrationen är som bortblåst och jag ORKAR inte läsa mer. Funderar på att ta en liten cykeltur, nu är det faktiskt lite sol ute.
Målet är att läsa 50 sidor till i Asplund idag, klarar jag det?

Puss

sötmandlar och socialpsykologi

Hemtentan går. Framåt. Även om jag inte har börjat skriva så känner jag mig lugn. Ska läsa ut boken imorgon och börja skriva sen är tanken. Ingen panik här inte, nej då.
En liten lägesrapport sådär bara. Tänkte att något måste jag ju underhålla mina ca 25 (!) läsare med.

På återhörande!
Puss

Asplund, i'm in love

Inte riktigt men. Han använder sig av ett ord jag inte riktigt förstår mig på, ordet är; härvidlag. Härvidlag? Wtf? Det låter som ett ord från stenåldern typ och förekommer ungefär tio gånger på varje sida. Vem använder sig av ett sådant ord idag? Jag bara undrar.
Annars är boken rätt bra enligt mig.
Nej, nu är pausen slut!
Puss

hemtenta

Här är mina pluggkompisar;

Asplund, nu kommer jag!

Ligger redan en timma efter i tidsplaneringen, it's time to start!

Puss

money honey

Woho, över 500 spänn kvar på kontot och det är den 25.e på onsdag! Detta innebär att jag har hållt min budget denna månaden och att jag är jävligt bra! Ni förstår nog inte hur stolt jag är. Det är nog typ första gången i världshistorien som detta händer.
På onsdag ska jag fira med att köpa en Odd-Mollyklänning, får det är jag värd och hör här; det har jag RÅD med! Fatta vad underbart!

Puss och god natt! Nu ska jag drömma om min beloved Konstiga Mollyklänning.

fruktdryck och kastruller

Dagens köp;

Ekologiska fruktdrycker i olika smaker, hoppas att de är asgoda! Jag blev jätteglad när jag och Katta var på Coop och jag upptäckte att de hade så mycket ekologiskt. Antagligen för att jag har jobbat i en ekologisk matbutik, annars skulle jag nog inte bry mig speciellt mycket, men men, Skadad? Näää, förstööör!

Min helg kan för övrigt sammanfattas med följande citat; "Ameh, 30 sekunder såklart!". "Kastrull-Karlsson" (doktor Kosmos) "Meh, finns det ingen mjölk?", "Men haaallå, pappaaaaa!", "Fika-röj".
 
Jag var bara tvungen, även om jag fattar att det inte är det minsta kul för er som inte var där.


Anyways, innan fikan fiskade vi upp Jonas (sen kan det väl diskuteras om det var bra eller dåligt) men är man lite galen så är man. Vi (eller jag) hade i alla fall trevligt, även om jag inte fick gjort någon vidare planering, men det får jag ta tag i nu istället.

Puss

lazy sunday

Denna dagen har mest gått åt till att ligga i sängen och slappa. Har kollat runt på lite olika bostadssidor och facebookat, nu ska jag strax möta upp Katta i stan för en fika och planering av veckan.
Later, puss!

lycka!

Jag är så lycklig just nu! Det känns nästan som att jag kan ta på lyckobubblorna. Det är vår. Jag har VÄRLDENS finaste vänner och personer runtomkring mig (detta tål att upprepas) och jag känner mig sjukt nöjd och tillfreds med livet. Även om lyckokänslorna varvas med känslor som otålighet och lite annat tjafs, men jag antar att det är sånt man får ta. Men just nu är allt superperfa!:D
PUSS PÅ ER!

celebrate good times

Igår var det ju fredag och det firades hela dagen vill jag lova. Det hela började med en cider och cigg tillsammans med Jessica på min uteplats i solen vid 11tiden (på förmiddagen alltså), gött var det! Sedan fortsatte jag och Katta till Byttan där jag åt lunch, svingott! Och sedan fortsatte vi till Ekelunds som är mitt stammishak, där vi tog en fika. Och sen har jag ju redan berättat vad som hände.

Haha, jag får chilla på mat och sötsaker nu ett tag känner jag.

Ha en fin kväll!

Puss

I love Julia

Julia, hon är en av de bästa människorna jag har. Så jävla bra är hon ska ni veta. Och vacker. Och omtänksam. Och hjälpsam. Och underbar. She's simply wonderful.
Jag älskar min kusin.

Snygg eller snygg! U N D E R B A R

I love you, hon!

Puss

OJ OJ OJ!

Jag säger bara wow wow wow! Eller inte. Men fy fasen vilken bra halvhelg jag har haft, för den är faktiskt inte slut än.
Igår kväll var tanken som sagt att jag skulle äta middag med Lars och dom på studentpuben. Men planerna ändrades snabbt då min barndomskompis Amanda ringde mig och sa att hon var från en deliveryfirma som hade paket till mig (jag kände igen hennes röst direkt). Typ en timma senare, efter många telefonsamtal hittade hon till slut och när jag kommer ut och ska möta henne så hoppar hon och Julia (min kusin) fram och skriker; "Surprise!". Så värst överraskad blev jag kanske inte (eftersom att jag hela tiden hörde att det var hon som ringde) men så himla glad! Amanda och Julia hade alltså kört bil från kl 12 på dagen (från Göteborg tog det tydligen ett tag att hitta) för att åka och hälsa på och överraska mig i Kalmar. Shiiit, vilken bra överraskning säger jag bara! Kan det vara så att jag har världens bästa Julia och världens bästa Amanda? Ja, det kan det.
Kvällen spenderades i mitt rum med thai-takeaway och Ben&Jerry's och skitsnack in på småtimmarna. Imorse vaknade vi hyffsat tidigt och begav oss in till stadshotellet för att inta deras frukostbuffé, mkt gott! Sedan har vi mest cruisat runt i Amandas pappas vita jeep och haft sight-seeing i Kalmar innan de var tvungna att åka hem igen.
Tack underbara fina ni för en några oförglömliga timmar, mer sånt!

Puss

i'm lovin' it!

Jag fick VG på psykologitentan! Fy faan vad jag är bra! Just nu är jag inne i ett flow då allting bara känns bra och går som jag vill.
Ikväll blir det studentpuben med några små sjuksköterskekompisar, och jag gissar att det kommer bli en och anna drink. Det gäller bara att jag tänker på att jag går på kryckor.
Ha en fantastisk fredag!
Puss:)

one more

Eftersom att jag verkar vara inne på listor för tillfället så kommer en till, lång en.

Lovar du att vara ärlig? Ja, det är klart! What's the point annars liksom?
Du heter: Johanna
Smeknamn: Jojo, och av Lars kallas jag Groop
Låt som när du är ledsen sörjer till? Autumn med Paolo Nutini
Beroende av: Hmm, för tillfället är det russin- och kanelbröd från the Us and A.
Vem behöver du mest just nu: Hmm, vem? Jaa, det får nog bli Julia. Kom hit din skrutt!
Vad tror folk om dig? Det har jag inte den blekaste om, folk får väl tro vad dom vill.
Stämmer det? Kanske det kanske.
Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon och vissa speciella plagg.
Vad säger du för att imponera på någon? “Min pappa är rik vill du hångla?" Haha, nej skämt åsido!
Hur imponerar man på dig? Man är väldigt charmig och har ngt speciellt som jag inte riktigt kan sätta fingret på.
Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja ibland.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Ring :(".
Var bor du? Kalmar
Trivs du där: Ja, men självklar, men ibland (ganska ofta) önskar jag att det var lite närmare Göteborg.
Äger du några converse: Nope.
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit eller vin, svårt val.
Brukar du bli för full: Nja, jag hade en period, men inte just nu.
Vad har du för mobil operatör: Comviq.
Är du allergisk i mot något: Yes, pollen.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Att hitta ett sommarjobb.
Hur svarar du i mobilen: Det beror på vem som ringer.
Vem ringde du senast? Julia.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vi pratade om socialpsykologi, haha även om det inte hör till vanligheterna.
Antal timmar sömn inatt: 9.
Sov du ensam: Ja.
Brukar du komma i tid: Ja!
När mår du bra: I en god väns armar.
När blev du fotad senast: Det måste ha varit i tisdags.
Hur känner du dig nu: Lugn och frustrerad på samma gång, schizo?
Vanligaste färg på dina kläder: Väldigt olika faktiskt.
Vad tycker du om fötter: Uäck. För tillfället HATAR jag min vänsterfot.
Vad saknar du: Energi.
Hade du en bra kväll igår: Jaadå, mycket bra.
Favorit dryck på morgonen: Juice eller vatten.
Rakar du benen: Jajjemen.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Alldeles för sent.
Är du blyg? Nja, det beror på sammanhanget.
Sysslar du med någon idrott: Nähädu!
Vill du hellre ha mail än brev: Brev, om det är från någon jag tycker om dvs.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: JA!
Har du spytt offentligt: Nää, inte vad jag vet...
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag skulle nog vara som "if i were a boy".
Är du nöjd med ditt liv: Ja, oftast.
Är du bortskämd: Det beror på hur man ser det. Bortskämd för att jag bor i Sverige och har det bra? Ja.
Vad gör du i morgon: Äter antagligen B&J och deppar eller jublar över tentaresultatet. Anyhow så passar B&J bra till.
Vad är det värsta du vet? Att spy. Och på delad första plats kommer att hoppa på kryckor.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Runt en tusenlapp kanske.
Vad behöver du just nu? En push i rätt riktning.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Beyoncé.
Vad längtar du till? Sommaren, även om det känns lite ångestfyllt just nu.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag är lyckligt lottad.
Vad använder du för shampoo? Mop lemongrass.
Vad är det finaste du fått? Jaadu, svårt att komma på en enda grej.
En speciell dag du minns: Studenten:), jag minns tro det eller ej!
Hur gammal är du: 19 år ung.
Tycker du om någon just nu: Ja, men det är väl klart som tusan att jag gör!
Om fem månader: Händer det förhoppningsvis ngt jävligt kul.
Du samlar på: Kläder?
Gröna eller röda äppeln: Gröna.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Sofia eller Julia oftast. Eller Katta.
Gillar du golf: Nej, verkligen inte!
Vilken tid gick du upp idag: kl nio.
Har du sovit i din egna säng inatt: Mmm.
Har du strumpor på dig nu: Ja.
Vad ska du göra ikväll: Äta mat på studentpuben och dricka en och annan alkoholhaltig dryck.
Är det okej att gråta: Absolut.
När grät du senast: i måndags var det nog.
Laddar du ner musik och film från Internet: Ibland.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa och en massa andra saker.
Bär du glasögon eller linser: Inte just nu, men jag har ett par läsglasögon.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Helst inte alls (söndagar).
Har du piercing: Öronen.
Vill du gifta dig: Det tror ja nog ja.
Vill du ha barn: Jo.
Solar du ofta: Nope.
Är du bra på att laga mat: Bra? Nä.
Gillar du att dansa: Nu? Lets go.
Är du flygrädd: Nej då!
Hur vig är du: Inte speciellt.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Ben&Jerry’s Cookie Dough eller Half Baked.
Tror du på ett liv efter döden: Nja...
Tycker du om sushi: Neej fy fan!
Vad äter du helst när du ser på film: Candy.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Har du tandläkarskräck: Nej, med tanke på att min pappa är tandläkare så hade det blivit lite konstigt.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvälls.
Vilken ögonfärg har du: Brungröna typ.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Nej det har aldrih hänt.
Biter du på naglarna: Nej.
Röker du: Nyktert tillstånd? Nej. På fyllan? Jao, tyvärr.
Hur ofta tränar/motionerar du: Alldeles för o-ofta.
Senaste låt du hörde: poker face.
Vad gör du på helgerna: Leker, Dansar, Myser, Tjötar, Fikar, Filurar.


the list

I brist på annat vettigt att göra (läs jag har skitmkt att göra, men ingen ork) skriver jag ihop denna lista.
DAGENS Vill ha: en frisk fot.
DAGENS Klädsel: Ljusa jeans Acne, rosa blus Vila, blommigt armband H&M och rosa pärlor i öronen.
DAGENS Smink: foundation, maskara, high-lighter och rouge
DAGENS Frisyr: tofs
DAGENS Händelse: Jag ska hämta ett informationskuvert på IO om mina utlandsstudier, spännande!
DAGENS Låt: Misstänker att det kommer bli Halo med Beyoncé
DAGENS Planer: Läsa, fixa bok, ev träna pilates och handla mat.
DAGENS Saknad: Någon som kan pyssla om mig.
DAGENS Dummaste Att jag måste gå på kryckor!
DAGENS Behov: Mat, har inte så värst mycket i min kyl.
DAGENS Bästa: Att Katta hjälper mig att handla mat.
DAGENS Köp: Lär bli mat.




i wanna watch

Följande filmer vill jag se just nu;
  • He's just not that in to you
  • Confessions of a shopaholic
  • Marley & Me

Vem vill gå på bio med mig?
Puss

äntligen hemma!

Det där med mobilbloggning var ju rätt bra, om man vill läsa samma sak fem gånger dvs.
Nu är jag i alla fall hemma igen, så någon mer mobilbloggning lär det inte bli på ett tag. Just nu ligger jag i min egen säng och bara njuter av att vara hemma. Har nog aldrig varit såhär nöjd med att bara vara hemma. För som jag sa, man blir verkligen knäpp av att ligga på sjukhus, speciellt om man inte riktigt är sjuk.
När jag kom hem såg det för jävligt ut efter i fredags, men det gjorde ingenting. Jag var glad ändå. I fredags var jag dock mindre glad, jag tänkte berätta lite kort vad det var som hände egentligen.
I fredags fyllde jag alltså 19 år (för er som inte visste det). På morgonen var min mormor här och uppvaktade mig med frukost på sängen, paket och tårta. Mysigt! På förmiddagen upptäckte jag att min fot var lite rödflammig, men tänkte att "det är nog ingen fara". Men innerst inne så visste jag nog att det inte var så himla bra. I alla fall, sen på eftermiddagen hade jag några kompisar här på fika; macarons, cookies, tårta, cup cakes och champagne. Då började jag känna mig riktigt kass. Fick feber och då visste jag att det var en infektion på gång, men jag ville ju för allt i världen inte missa min egna födelsedagsfest. Så jag och Sofia satte oss i en taxi och åkte till Sjösjukan (för att jag inte pallade att cykla). Väl framme på festen satt jag mest i en soffa och led. Nu hade jag riktigt hög feber och ONT i foten. Framemot tiotiden orkade jag inte mer. Jag och Sofia åkte till akuten och sen har jag legat inne sedan dess, fredags natt alltså.
Nog om det. Nu lämnar vi denna sjukhusvistelsen bakom oss.
Puss

på sjukhuset

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset, har absolut ingenting att göra. Då kommer jag plötsligt på att jag kan mobilblogga. Jag har absolut ingen aning om hur detta kommer se ut, men det får ni ta. Om man mot förmodan inte är sjuk när man läggs in, så blir man det garanterat så småningom. I huvudet. Jag blir i alla fall helt tokig av att ligga här när jag inte ens känner mig sjuk. Miljön gör definitivt att man påverkas. Dessa tråkiga rum och maten som är under all kritik, hur ska man kunna bli frisk i en sådan här miljö undrar jag. Puss

på sjukhuset

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset, har absolut ingenting att göra. Då kommer jag plötsligt på att jag kan mobilblogga. Jag har absolut ingen aning om hur detta kommer se ut, men det får ni ta. Om man mot förmodan inte är sjuk när man läggs in, så blir man det garanterat så småningom. I huvudet. Jag blir i alla fall helt tokig av att ligga här när jag inte ens känner mig sjuk. Miljön gör definitivt att man påverkas. Dessa tråkiga rum och maten som är under all kritik, hur ska man kunna bli frisk i en sådan här miljö undrar jag. Puss

på sjukhuset

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset, har absolut ingenting att göra. Då kommer jag plötsligt på att jag kan mobilblogga. Jag har absolut ingen aning om hur detta kommer se ut, men det får ni ta. Om man mot förmodan inte är sjuk när man läggs in, så blir man det garanterat så småningom. I huvudet. Jag blir i alla fall helt tokig av att ligga här när jag inte ens känner mig sjuk. Miljön gör definitivt att man påverkas. Dessa tråkiga rum och maten som är under all kritik, hur ska man kunna bli frisk i en sådan här miljö undrar jag. Puss

på sjukhuset

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset, har absolut ingenting att göra. Då kommer jag plötsligt på att jag kan mobilblogga. Jag har absolut ingen aning om hur detta kommer se ut, men det får ni ta. Om man mot förmodan inte är sjuk när man läggs in, så blir man det garanterat så småningom. I huvudet. Jag blir i alla fall helt tokig av att ligga här när jag inte ens känner mig sjuk. Miljön gör definitivt att man påverkas. Dessa tråkiga rum och maten som är under all kritik, hur ska man kunna bli frisk i en sådan här miljö undrar jag. Puss

på sjukhuset

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset, har absolut ingenting att göra. Då kommer jag plötsligt på att jag kan mobilblogga. Jag har absolut ingen aning om hur detta kommer se ut, men det får ni ta. Om man mot förmodan inte är sjuk när man läggs in, så blir man det garanterat så småningom. I huvudet. Jag blir i alla fall helt tokig av att ligga här när jag inte ens känner mig sjuk. Miljön gör definitivt att man påverkas. Dessa tråkiga rum och maten som är under all kritik, hur ska man kunna bli frisk i en sådan här miljö undrar jag. Puss

vänta vänta...

Nu sitter jag bara och väntar på att få åka och möta mormor på tågstationen. Åååååååh!

make a wish!

Jag kom precis på att jag kan lägga ut min önskelista, för vet ni vad!? Jag fyller åååår på fredag! Så det så, lalalalalala!

  • Alla Tricia Guildböcker (förutom Inred med blommor som jag redan har)
  • Rosa eller lila "my secrets"bok
  • Influence - Ashley & Mary-Kate Olsen
  • Högtalare till datorn och som man kan koppla in ipoden i
  • Ring eller halsband från Björg
  • Jeansshorts
  • Kenzo amour
  • Nya skidkläder
  • Vanlig svart kofta
  • En fin klänning eller tunika från Odd Molly
  • Leopardmönstrad sjal (har sett den perfekta på mypashina.com)
  • Prenumeration på Glamour eller Vouge
  • Saker från Lush
  • Blå&vitrandig tröja
  • Smycken från Good Charma.

Så, nu vet ni!:)

Puss

3 more days

Och sen smäller det! Jag fyller åååååååår! Grattis i förskott till mig! Tack så mycket!
Waaaaaaaa, jag är taggad!
Och imorgon kommer mormor, glöm aldrig det!  :)
Puss

måndag igen!

Veckorna bara flyger fram nu känns det som. Och det är faktiskt ganska mycket kul som händer framöver. Idag i skolan hände en sak som inte händer varje dag, och det är jag glad för. Mer om det kanske jag berättar på söndag! Haha, cliff hanger!

Annars så kan jag berätta att min morgon började helt perfekt utan missöden. Tills jag skulle cykla till skolan och jag inte fick upp cykellåset, igen! Samma sak hände för mindre än en månad sedan och då gick det på 400 spänn att lämna in den. Jag kan säga att jag var lite motvilligt inställd till att lämna in den idag igen, men jag bestämde mig i alla fall för att ringa till Sportson. De skickade hit en kille som fick upp låset hur lätt som helst på tre sekunder. PINSAMT! Jag skämdes och frågade vad det skulle kosta (han hade ju ändå åkt hem till mig liksom) men han sa att det var som en slags försäkring på tidigare lagning. Jag tror att han hittade på det just då, men det väl väldigt snällt gjort i alla fall tycker jag

Ikväll ska jag träna easy line igen, tjoho! Efter det blir det tvslapparkväll och middag i min ensamhet.

Ha det fint!

Puss

kvinnodagen

Dagen har firats på stan med Katta, lite shopping och fika på det.

Jag har shoppat lite kvinnogrejer;

svarta rosörhängen och ett rosa läppstift som förhoppningsvis är i den perfekta nyansen.
Jag provade även många balla solglasögon på Monki, men det blev inget köp. Jag fyller ju för fasen år på fredag!
Jag fikade på detta(och en äpplepaj med glass:P);

det kanske inte ser så aptitligt ut, men det var skitgott! Varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier. Som jag har längtat efter det! Muuuuumsisch!

Puss på er!

another day in paradise


Jag gillar denna bilden från kvällen. Dels för att Jessica har tagit den och dels för att jag är med på samma bild som Jude Law. Jag tycker att hon fick till det ganska bra, hon ville antagligen få med Fredrik, Jude Law och mig på samma bild. Och hon lyckades ju faktiskt!

Nu ska jag sova snart.
Puss

godissug och eyeliner

Vad gör man om man är sjukligt godissugen och inte orkar ta sig till affären? Jo, man tager vad man haver; nämligen vindruvor som man dippar i marsmallowsfluff. Det gäller att vara kreativ.


Ps, jag har lärt mig grejen med eyeliner, alltså hur man ska applicera den. Det kunde jag inte så värst bra innan.

Puss

fredag!

Idag har jag spenderat över 3 timmar (!) med denna tidning.


Jag har även hämtat min vita kavaj hos skräddaren, och vet ni va? Den blev smashing!

Vad mer? Jo, jag tror inte att jag ska köpa någon ny klänning till mitt party (det var ett jävla tjöt om den där klänningen!). Fast man kan ju aldrig vara helt säker... Om jag hittar en som är helt perfekt så kanske kanske.

Ikväll blir det fruktsallad i repris med vaniljsås framför "Så ska det låta", jag älskar det programmet. Lite nördigt kanske, men det skiter jag i. Jag älskar det ändå! Vid närmare eftertanke så älskar jag nog de flesta musikprogram som finns faktiskt.

För övrigt så är det bara en vecka kvar till min b-day nu, jag börjar tagga redan ikväll! Wiiiiiiieeeee!

Puss

1-2-3 fruktsallad!


Detta kallar jag fruktsallad! Den innehåller jordgubbar, vindruvor, banan, russin, äpple, melon, passionfrukt, björnbär och gul kiwi. Snacka om vitaminbomb!


... Och snacka om att jag är mätt nu! Denna hade räckt till 3 pers minst.

Pilatsen var för övrigt väldigt jobbig.

Puss

slut!

Idag har varit en lång dag i skolan. Eller inte jättelång egentligen, men vi har blivit bortskämda med korta dagar och med tanke på att vi hade redovisningar heeela dagen (från 9-15) kändes det skitlångt.
Men redovisningen gick i alla fall bra, även om det kändes som att jag sa samma sak hela tiden...
Efter att skoldagen var slut sa jag till Katta; -Det känns som att jag inte har någon luft i hjärnan!
Hmm, snillena spekulerar.
Om en stund ska jag gå på pilates och ladda upp med lite ny energi (oj, vad hurtigt det lät!) och efter det ska jag till Maxi och handla mat, jättespännande. Bara så att ni vet alltså.

Just nu fördriver jag tiden genom att lyssna på gamla Magnus Ugglalåtar, riktigt gamla alltså! I like.

För övrigt är jag rätt stolt (läs mycket!) över att inte ha ätit något godis idag. Eller okej då, jag åt kalaspuffar förut men det räknas inte riktigt.

Jag avslutar detta inlägg med ett citat från Märta 83 år "Gör inte sånt som du tycker är tråkigt, då blir du tråkig!".
Tänkvärt...

lovely wednesday

Idag har varit en varierad dag med vääääldigt mycket dö-tid, men samtidigt har jag gjort en del vettigt. Imorse satte vi ihop vårt grupparbete, sen efter lunch gick jag på en skitbra föreläsning om Beautiful Business (om unga, företagsamma kvinnor) och sedan har resten av dagen ägnats åt tvätt, pizza och kanelbulle-ätande och tv-tittande.

Jag har förresten bestämt mig för att inte köpa en svart klänning på Asos till mitt party, utan ska istället försöka hitta en i stan på typ Monki eller H&M. Hoppas bara att jag hittar nåt, annars blir det jobbigt!

Jag har kommit fram till (eller har väl i och för sig vetat ganska länge) att jag har väldigt många idéer och väldigt mycket som jag skulle vilja göra. Men samtidigt har jag väldigt svårt med att komma igång och faktiskt åstadkomma någonting. Det är jäkligt frustrerande. Jag är inne i en sådan period just nu. En period då jag har en massa måsten och borden, och massa saker som jag vill. Men allting känns tungrott och jobbigt. Hur fasen ska man bete sig då undrar jag? Den som kan komma på en lösning på problemet belönas med ett finfint pris!

Puss

random thoughts

Har nästan gjort allt på listan idag. Förutom träning. Den där förbaskade jävla träningen. Att det ska vara så svårt att ta sig dit. Jag har ju kort och det tar mig ungefär fem minuter att cykla dit, så what's the prob kan man ju undra?
Annars har dagen gått åt till att umgås med min nya korridorsgranne, äta fjällfil med kalaspuffar, glass och plopp. Mycket onyttigt där.

Just nu skulle jag vilja kolla på Lotta på Bråkmakargatan, men hittar inget online. Typiskt! Astrid Lindgren är min all time favourite, hon är helt enkelt bäst. Så är det bara.

Just nu saknar jag alla där hemma otroligt mycket; Lisa, Jessica, Sofia, Julia, mormor, Lotta, Pelle, morfar, Eric, Carl, Challis. The list continues.

Just nu önskar jag att jag hade alla mina nära samlade på ett och samma ställe och att det hände massa kul saker hela tiden, motsatsen till hur det är skulle man kunna säga.
Fast jag SKA väl inte klaga egentligen, för att nästa vecka kommer mormor (och Julia?) och Sofia hit och då ska jag ha en massa mys och veckan avslutas med min Hollywoodfest. Det blir bra. Jag får helt enkelt stå ut med att denna veckan är en tråkvecka. Fast det är inte heller helt sant, för att imorgon ska jag gå på en (föhoppningsvis) skitinspirerande föreläsning om och med egen-företagande kvinnor. På lördag blir det antagligen fest med Jessica & co:), det blir också bra tror jag.
Och nu är det faktiskt nästan bara en månad kvar till ÅRE! It's gonna be så jävla kul!
Okej, nu känns det lite mer hoppfullt än för en stund sedan.

Ha en fin kväll!
Pusshej

mina mål

Mina kortsiktiga mål/ambitioner ser för tillfället ut såhär;
  • Göra bra ifrån mig i skolan.
  • Hitta ett sommarjobb, helst utomlands med Conny.
  • Hitta tillbaka till träningen.
  • Må bra:), vilket jag i och för sig gör för det mesta. No worries!
Puss på er!

en bra tisdag

Denna dagen kommer blir bra, jag känner det på mig. Det är ju för tusan bara typ en vecka tills mormor (och kanske ev Julia?) kommer och hälsar på.
Idag kommer det nog inte hända så jättemycket mer spännande än följande;
  • Jag ska lämna cv till Lagerhaus.
  • Jag ska posta ett brev.
  • Jag ska skriva min del av ett grupparbete.
  • Jag ska träna.
  • Jag ska lämna in en kavaj till skräddaren.

Mycket mer än så blir det nog inte idag, men det räcker just nu känner jag.

Ha en fin dag!

Puss

familjen annorlunda

Varje gång jag tittar på det programmet blir jag förvånad eller kanske mer imponerad över musiken. Jag gillar verkligen all musik i programmet. Jag kan tänka mig att hemma hos min mamma när hon var liten såg det ungefär likadant ut som hos familjerna i familjen annorlunda, med tanke på antalet barn och den kärlek som finns mellan familjemedlemmarna.

Nu mår jag förresten betydligt bättre än förut:)

Ha en fin kväll!

Puss

magont och socialpsykologi

Efter ett uppmanande sms från min kusin som löd; "uppdatera din blogg", varken mer eller mindre känner jag mig nästan tvungen att göra det.
Jag är inte helt hundra idag nämligen, detta kan bero på att jag åt godis till frukost och nu har skitjobbig magknip.
Idag började den nya kursen, eller delkursen kanske man ska kalla det. Hur som helst, den heter i alla fall socialpsykologi och läraren verkar helt okej. Vi har en manlig lärare för en gångs skull, haha. Jag tycker nog inte att den föreläsningen vi hade idag inte var helt klockren, men så är det väl i början i guess.

Jag har faktiskt gjort lite nytta idag i form av det jag hatar, nämligen; jag har storstädat köket och vardagsrummet, det är sjukt äckligt och energikrävande. Applåder!



Ett otroligt oinspirerande och icke-välskrivet inlägg, men va fasen man kan inte alltid vara på topp.

Pussipuss

RSS 2.0