skitväder

Idag är första dagen på väldigt länge som jag känner att jag bara vill stoppa undan alla måsten och krypa ner under täcket med en massa nya Gossip girl-avsnitt och bara gå i ide. Saker som jag borde göra och som borde kännas roliga är för tillfället bara jobbiga. Det hela blir inte bättre av att det spöregnar och blåser storm.

min stackars blomma!

Jag har nog sämst hand med blommor. Min orkidé,-som förövrigt ska vara typ den svåraste blomman att döda- ser för tillfället väldigt ledsen ut.
Förresten, jag har nog bestämt mig ang. jul; jag stannar hemma! Känns som att jag har velat göra det varenda år de senaste typ 10 åren och nu har jag äntligen chansen. Åhh tänk; alldeles för mkt julmat, alladinchoklad, skumtomtar, glögg, pepparkakor och lussebullar i massor. ÅH!
Imorgon ska jag på möte på International Office, ska prata med en tjej ang mina options om utlandsstudier, det lär bli intressant med tanke på att jag inte ens vet om jag ska plugga som en del i min utbildning eller bara ta ngn flumkurs som typ konst eller mode. Inte för att det behöver vara flum, men ni fattar grejen.
Imorgon ska jag också gå på jakt efter halloween-outfit med Lasse, det ska bli roligt. Jag hittade en Usama Bin Ladin-outfit på Buttericks hemsida idag som såg skojig ut, det var nästan så att jag övervägde att vara honom, men nej.
Imorgon kväll ska jag äta middag på studentpuben med några tjejer i min klass, det ska oxå bli kul. Men ni ska inte tro att jag bara roar mig inte, nope. Imorgon måste jag också skriva en reflektion om veckans kurslitteratur (en skitsvår bok om vetenskap) och försöka få färdigt min ansökan om utlandsstudier. Man ska skriva ett personligt brev på 1 A4 på engelska och bifoga gymnasiebetyg, cv och en ansökningsblankett. Ja, som ni förstår är det en hel del jobb. Och samtidigt måste jag komma på en jävligt bra motivering till varför just jag ska få åka, och så ska det se snyggt ut. Så jag ska köpa ngt snyggt papper imorgon också, just det!
Nej nu måste jag börja med ansökan! Kom gärna med tips om ni känner för det:).
Puss!

välkommen tillbaka in i matchen grabbar!

Jag är nu tillbaka i Kalmar, och jag måste säga att det var jävligt skönt att vara hemma och vila upp sig några dagar. Jag har i princip gått och lagt mig tidigt varje dag och bara gjort saker jag har velat göra, underbart! När man är på ett och samma ställe hela tiden så känner man inte riktigt när man börja falla in i ett mönster av handlingar, därför var det skönt att byta miljö och framföralllt mitt något destruktiva beteende.
Nu ska jag ge mig ut i kolmörkret, ska cykla till gymet och köra en halvtimma core.
Later, puss! Jojo

lyxlunch och andra trevligheter

Idag har jag som sagt varit och lunchat med morfar, Julia och ett par mostrar. Det blev lyxlunch på Avalon, cannelloni med svampfyllning och basilikaskum, supergott och superlyxigt! Sedan har jag varit hemma hos Lisa, träffat två underbara varelser, käkat b&j och kollat på idol.
Ni skulle ha sett mig när jag skulle gå hem från bussen i mörkret! Jag måste ha sett ut som ett fyllo som gått vilse typ. Helt lost i den kolsvarta skogen, och till på köpet så tappade jag min ena sko! Haha, hur faan lyckas jag?
Imorgon ska jag försöka träffa min kära storebror och eventuellt kolla runt lite på stan med Julia. På söndag innan jag åker tillbaka till Kalmar blir det lyxbrunch med Julia, antagligen på något hotell i stan. Myshelg helt enkelt!
Puss!

I'm home!

Just det! Jag är äntligen hemma, och det känns för jävla gött! Har varit så stressad och haft huvudvärk de senaste tre dagarna. Jag vill inte ens berätta vad jag har gjort mot andra människor för då kommer ni tycka att jag är helt knäpp (vilket jag iofs var!).
Så nu sitter jag i alla fall hemma i mitt rum och det är... annorlunda. Solen gassar in på mig där jag sitter vid skrivbordet mitt i rummet och bara njuter och datanördar mig. Igår kväll när jag kom till centralstationen var Julia och Lotta där och hämtade upp mig, sedan åkte vi hem till dem och åt kvällsmat, mys! Efter det låg jag och Julia och pratade till klockan 2. Sex timmar senare gick jag upp för att följa med Sofia till skolan, det var kul, men det kändes konstigt att vara tillbaka på gymnasiet:P. I alla fall, efter det kom mormor och hämtade mig och vi åkte till Särö golfkrog och åt lunch, väldigt gott!
Helgens planer består i att träffa underbara människor och bara njuta av att vara hemma. Och faktiskt, jag njuter!
Anyways, nu vet ni vad jag gör.
Vi ses! Pusspuss

förvirrad

Eller nej, men typ. Jag har precis konstaterat att när man är bakis känns allt man gjort en miljard gånger värre än vad det egentligen är.
Jag vet inte riktigt hur det känns. Både bra och dåligt, glad och ledsen. Det är något jag inte riktigt kan förklara helt enkelt.
Gårkvällen var superkul, det blir oftast bäst när man gör något helt oplanerat. Först var jag hemma hos en tjej i klassen på tjejkväll med vin och drinkar, sedan gick jag och Jessica vidare till något som skulle likna en korridorsfest, och sen blev det som det blev.

Ett ganska kass inlägg, men så kan det vara ibland.
Puss!

helgen som kommer

Helgen närmar sig igen, det är helt sjukt vad fort veckorna går.  Och inte händer det speciellt mycket heller. Eller jo, nu ljög jag för det gör det visst! Idag har jag varit på litteraturseminarium, på en föreläsning om socialt företagande och på ett föredrag om utlandsstudier. Efter det gick jag och åt kebab med Nicole (en tjej i min klass) och hennes kompis. Jag ser fram emot att hänga mycket med Nicole i höst, hon är en skön prick. Där på cafét pratade vi om ditten och datten och kom fraam till att vi borde ha köpstop fram till jul, vi tog i hand i det och nu är det alltså en deal. Nödvändigheter som mat, sprit och smink som tar slut är ok att införskaffa, men te.x INGA kläder fram till jul! Åh herre gud, vad faan har jag gett mig in på? Jag kommer aldrig klara det! Hur långt tid tror ni att jag klarar? Vi kan slå vad.

Imorgon var mina planer Idol och B&J som jag längtat efter i flera veckor. Det verkar dock som att planerna har ändrats drastiskt, för att för en stund sen fick jag ett sms från Jessica och hon ska ha hemmafest imorgon, och det lät ju faktiskt himla bra med tanke på att jag har en massa sprit hemma men inga pengar att gå ut för, och egentligen inga pengar till B&J heller. Det är en himla tur att jag ska hem nästa vecka! Just nu har jag i matväg; smör, ost, knäckebröd, falukorv, clementiner, spagetti, tomatsås, nudlar, sweetchilisås, ris, makaroner, pyttipanna, lite a-fil och en tub kolasås. Ja, det var ju inte så farligt ändå.
På lördag tror jag att vi ska ha drinkfest i korridoren, det är dock lite oklart hur det blir med den saken eftersom att det är rätt så många som har fegat ur, tråkigt!

Sofia förresten; jag skickar tillbaka jackan, den känns inte smashing och då känns det inte lönt att köpa den och dessutom känns den för stor.


Pussiluss och god natt!

denna dag, ett liv

Det måste börja hända mer saker i mitt liv. Eller rättare sagt, jag måste bli mer aktiv. Jag känner att jag gör alldeles för lite. Visst, jag tränar, pluggar, festar och träffar kompisar, men i övrigt hänger jag bara i mitt rum framför datorn eller tvn. Jag borde börja vara utomhus mer, speciellt nu när det är så fint väder. :)
Dagens fundering sådär lite spontant bara.
Nu när jag ändå är igång kan jag berätta vad som hände idag när jag skulle cykla till face. Jo, utanför Ekelunds konditori hoppar min kedja, både fram och bak. Hur stora är oddsen?! Anyway, jag pustar och stonkar och försöker fixa det, men det går ju fan inte. Så jag ger upp och då frågar en motorcykelknutte som sitter på uteserveringen om jag behöver hjälp. Jag ser mig besegrad och nickar lite slött. Han vänder uppochner på cykeln och lägger sig ner mitt på trottoaren och börjar meka. Han tar även fram sina verktyg och skruvar lite, kort och gott han fixar cykeln och jag cyklar glatt därifrån.
På vägen tillbaka från face har jag påsen med alla mina nyinköpta produkter på styret, alltså en löjligt liten tunn plastpåse. Tror inte du att den jävla påsens handtag går sönder när jag cyklar över ett litet gupp? Jodå, och alla mina burkar och flaskor sprids ut på vägen. Jag svär högt och börjar kravla runt och plocka upp allting, dock gick ingenting sönder.
Ja, en liten berättelse från verkligheten såhär på tisdagskvällen.
Puss Jojo

Jag blir så jävla förbannad!

Känns som att jag bara har babblat om materiella ting här i bloggen ett bra tag, så varför inte fortsätta? :P Idag har jag varit på face och shoppat diverse produkter till mitt face så att jag om ett tag förhoppningsvis blir av med min jävligt jobbiga hy (alltså inte själva hyn, utan den jävligt jobbiga sorten) sedan var jag inne på Lagerhaus och köpte den magnifika hjärtstekpannan för endast 39 kronor, vilket kap va?!
Nu till saken; när jag sitter i köket och äter middag kommer en av mina kära grannar in och berättar om sin morfar som är döende. Hennes mamma och pappa har fått ett erbjudande om att köpa morfarns hus på Gotland för en halv miljon kr. Men! då kommer morfarns andra barn och jävlas och säger att de inte alls ska få köpa huset, utan att de vill sälja det för att själva få ut mer av arvet. Så jävla dumt! Det är väl för faan morfarn som bestämmer om sitt eget jävla hus! Och hur kan man vara så urbota dum när ens farsa ligger för döden att man börjar tjöta om arvet som om; men snälla gubbjävel, kan inte du gå och dö snart?
Det här kanske var aningens osammanhängande, men jag är i alla fall förbannad. Hoppas ni fattar.
// Jojo

all i want for christmas is...

Ja, tänkte att det var dags att uppdatera min önskelista här på bloggen so here it goes;
  • Alla Tricia Guild-böckerna (förutom "inred med blommor" som jag redan har)
  • Påslakanset Ofelia Vass från IKEA
  • Peace-tshirt GRANIT
  • Svart/orange pennor
  • Datorväska krokodil svart Ordning&Reda
  • Presentkort på méli diemélo
  • Extern hårddisk till datorn
  • Ny mobil
  • Boken "A piece of cake" Leila Lindholm
  • Prenumeration på amerikanske vouge
  • Money i form av dollar och euro
  • Plånbok
  • Sport-bhar
  • Nya skidkläder
  • Små fina anteckningsböcker
  • Kuddar från Indiska i olika färger
  • En liten soffa eller divan
  • Svart rosettklänning från H&M
  • Ny foundation
  • Liten hjärtstekpanna från Lagerhaus


Ja, en del saker är mindre roliga men ändå sånt som jag helt enkelt behöver.
Det var allt för denna gången!
Puss och god natt! / Jojo

maaat

Sitter och försöker samla kraft till att åka och handla mat, det var ett tag sedan jag gjorde det nu.
Gårkvällen var rätt värdelös, så jävla seg. Hade varit mkt bättre att stanna hemma och slippa göra av med 50 mkt värdefulla kronor. Jaja, next time; trust your instinct! Dagens visdomsord från en mycket seg Jojo.
Pusspuss Jojo

presentproblem

Min käre pappa fyller år på tisdag. Jag har ingen aning om vad jag ska ge honom. Eller jo, det kanske blir en bok.
Vad ger man till en 49-åring, any ideas?
Puss Jojo

miu miu

Denna klänningen skulle jag inte heller tacka nej till på Julafton. Jag hittade bilderna hos Nathanelle.
De kommer från Miu Miu förstås.

Puss!

indiska

Idag vill jag slå ett slag för Indiska. Jag var inne i deras butik här i Kalmar för en stund sedan för att leta efter en fin anteckningsbok till mötet jag ska på ikväll. Böcker var det ont om, men shit va mycket annat fint de hade!
Nu blev jag sådär löjligt shoppingsugen igen!
Här är mina favoriter;

Västen är dock råmkt snyggare i off-white, men den hittade jag ingen bild på! Vad tycks?
Pusspuss

den perfekta trenchen


Den kommer från Acne och det enda problemet är att den kostar 4000 kronor. Precis en sånhär vill jag ha!
Pusspuss

puls noll

Jag kom på att jag har en gammal pulsklocka som ligger och skräpar i ngn låda, så jag letar fram den med kvällens träningspass i åtanke. MEN! tiden på den funkar osv, men det visar fan inte pulsen! Och så har jag såklart slängt instruktionsboken och lådan med all info i. Typiskt. Nu får jag försöka lista ut själv hur jag ska få den att funka.
Puss Jojo

ps i love you

Idag känner jag mig som en god medmänniska. Jag har gått med i ngn slags FNklubb och skänkt 100 kronor till skolmat i u-länder. OCH så har jag köpt rosa-bandet-försvarets hudsalva på Apoteket. Det är ett samarbete med bröstcancerfonden och en burk kostar endast 18 riksdaler, där 2 går till Bröstcancer forskning (jag tycker dock att typ hälften eller allt kunde gå dit) det har alla faktiskt råd med så det tycker jag att ni ska göra oxå! Hudsalvan är grym på tex torra läppar och asken är söt kamouflagemönstrad i rosa. Jag hade tänkt köpa ett rosa band oxå, men hade en krona för lite och det kändes löjligt att ta det på kortet, men next time!
Ville bara meddela er om detta! Nu, sängen!
Pusspuss

i need you baby!

Jag har precis beställt ett par midnattsblå sovshorts/trosor i sammet med en liten fin kant från Topshop, superfina!

Denna veckan kommer bli rolig och delvis ganska så intensiv.
Imorgon är jag ledig från skolan, då ska jag göra följande; plugga inför litteraturseminarium på tors, skriva reflektion och skicka in, träna.
På torsdag har jag seminarium 9-10.15. Efter det ska jag tvätta och handla mat. Kl 17-19 ska jag på start-egetmöte på Drivhuset. 19.30 ska jag infinna mig hemma hos Kim för en romatisk middag för tre med god mat och vin. Jag ska stå för förrätt och efterrätt.
På fredag ska jag träffa Jessica, antagligen fika och gå på bio, och så är det ju Idol också! ICKE att förglömma!
På lördag vet jag bara att jag ska träna RPM än så länge.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, är supertrött efter träningen!

Sov gott! puss, jojo

tänkvärt

"Deal with every person individually".

"Förändring sker alltid inifrån".

"Se den du pratar med!"

"Vi blir till i mötet med andra".

"Utan språket finns ingenting".

"Sociala problem uppstår av samhällets brister".

"Har jag etnicitet?"

"Självbilden är en spegelbild av andras bilder av dig".

"Det finns inga sanningar förrän du själv sett dem, kanske."

"Argumentera och stå för det du säger!"

"Våga lyssna!"



min dag!

Igår var jag i skolan alldeles ohyggligt länge, från 07.45 till 15.30 (!). Lyssnade på redovisningar hela dagen, efter skolan var jag helt slut i huvudet.
Idag däremot är en helt annan dag. Ledig från skolan, har suttit på Bibblan med en klasskompis och hennes kompis, där var det några goda människor  som delade ut kanelbullar med tanke på att det är kanelbullens dag imorgon. Det var smaskens eftersom att jag inte ätit ngn sötsak på hela veckan, och jag tänker inte ens äta glass ikväll cause i got other plans! Jag ska nämligen gå och äta tacobuffé med tjejerna jag pluggade med idag på ngt ställe i stan.
Nu ska jag samla krafter och åka och handla mat.
Take care! PUSS jojo

onsdag

Hej!
Igår kväll skickade min lillebror ett youtube-klipp som innehöll tant grön, tant brun och tant gredelin. Ni vet de där Elsa Beskow-böckerna som man läste när man var liten fast på film. Det var fint!
Morgonrocken är återfunnen och ska skickas till mig inom en snar framtid.
Och vet ni vad? För en stund sedan när jag och en tjej satt i köket och åt frukost kom två personer från Drivhuset in och la panpizzor i våra frysar, man fick 6 stycken var. Inte för att jag är jätteförtjust i panpizza, men det är ju mat.
Idag ska jag plugga fram till ungefär klockan 1, då ska jag åka till Öland och Ö&B med några kompisar. Jag ska köpa tejp.
Ha en bra dag!
Puss

RSS 2.0