bara en liten parantes

Jag kommer antagligen fira jul i Stockholm med familjen i år. Det innebär att jag inte vet om jag kommer hem till Göteborg över huvudtaget innan jag åker till Spanien. Därför uppmanar jag de som vill träffa mig att komma och hälsa på mig i Kalmar INNAN jul.

PUSS!

när jag var liten

Den senaste tiden har jag haft ett jäkla sug efter saker som jag gillade när jag var liten typ; kanelbullar med russin, äppelbåtar och tuttifutti-karameller. Undrar vad det kan bero på...

Ikväll har jag sett på film och pysslat här hemma. Kollat igenom gamla smyckeskrin och fotoalbum. Och jag hittade detta fotot på mig som fyra-åring.

Det här kortet hade jag med mig till frisören förra gången jag klippte mig. - Såhär vill jag se ut.

Att klippa page eller att inte klippa page, det är frågan. Vad tycker ni?
Puss

disney & odd molly

Jag har visst börjat prenumerera på ELLE, det hade jag glömt. Hursomhelst så fick jag en sån där premie som man får när man börjar prenumerera på en tidning. Oftast tycket jag att det är rätt värdelösa grejer. Men nu fick jag hem dessa söta produkter från Odd Molly, mycket uppskattat! En handcreme och ett lipbalm, vilket är väldigt användbart just den här årstiden.

Kass bild, jag vet. Men fina va?

Nu sitter jag och lyssnar på gamla disneylåtar och läser tidningar. Ha en fin fredag!
Puss

jag hatar bokus

Jag beställde lite böcker därifrån för ett tag sedan, bla en kursbok som jag verkligen måste ha. Eftersom att böckerna fortfarande inte har kommit så ringde jag imorse och kollade var de tagit vägen, till svar får jag; - de ska skickas på måndag så de är hos dig på torsdag. TORSDAG?! Och hur i helvete ska jag hinna bli klar med min hemtenta till på fredag då har de tänkt? Jag bara undrar alltså.

Lite smått panik nu, och jag känner mig något hjälplös. Men det ordnar sig säkert på något sätt. Jag kan bara inte se hur...

suspicious minds

Idag har jag städat, pluggat och planerat. Men, mina vänner, jag har inte bara gjort tråkiga saker. I eftermiddags åkte jag hem till Lars. Jag och han drack vin, käkade pizza, sjöng sing star och kollade på tv. Mycket trevligt och uppskattat en mörk torsdagskväll.

Om två veckor kommer mormor och hälsar på i Kalmar <3.

Puss!

nån som vill ge mig värme när allting känns kallt?

Filmen igår var bra. Hade väl förväntat mig liite mer, men det var ändå skönt att sitta där och komma på andra tankar en stund.
Förövrigt är börjar det bli riktigt jävla svinkallt nu. Tänker på Conny som är i Egypten och säkert har hon det hur varmt som helst.
Imorgon ska jag börja råplugga och förhoppningsvis håller det i sig till nästa fredag då hemtentan ska lämnas in. Hmm, kom just på att jag eventuellt kanske kan åka till Conny och hälsa på redan nästa vecka och kanske stanna typ fyra dagar. Vad tror du om det?

Puss

nordic club

Jag ringde precis till gymet för att säga upp mitt medlemsskap. Har inte varit där sedan i maj typ så det kändes ganska bra. Receptionisten som jag pratade med kallade mig för Malin två gånger. Även fast jag sa; -Hej, jag heter Johanna blablablabla, när jag ringde och hon tog mitt personnr och fick upp mina uppgifter på sin dator. Förvirrad?!

Det blev förövrigt ingen mördarkomplettering, snarare en rätt okej sådan.
Ikväll blir det bio med Lasse och hans tjej, FAME ska vi se. Det blir nog bra.

Pusssålänge!

en vanlig sketen tisdag

Idag har jag;
  • Försovit mig och struntat i att gå till skolan
  • Myst i sängen med äpplepaj och Gossip girl
  • Mailat lite löst folk ang. Spanien

Idag ska jag;
  • Åka till skolan och hämta min tenta
  • Påbörja och förhoppningsvis oxå slutföra kompletteringen (beror dock på hur mkt jag måste komplettera)
  • Träffa Katta en stund


Kul dag det här, komplettering å allt! Woho, faan va ball!

sex and the city

Som sagt så var Annika här hos mig tidigare ikväll. Himla mysig tjej det där <3. Ovetandes om Jessicas kommentar som jag fick tidigare i höstas sa hon; det påminner faktiskt lite om en sex and the city- lägenhet här. Då blev jag glad. Igen. Känns helt sjukt att jag bara ska bo här i typ tre månader till.

Nu ska jag sova. Skola imorgon.

Puss

love songs

För ett tag sedan sa jag till Julia att jag skulle ta bort ALLA mina låtar på datorn som handlar om kärlek. Jag var så jävla trött på allt puttinuttigt och gulligull. Dock insåg jag rätt snabbt att jag knappt skulle ha någon musik kvar om jag tog bort den typen av låtar. Så, to bad för mig men de får stanna och jag får helt enkelt stå ut med det.

Förresten, middagen med Annika var sjukt bra. Ugnsbakad (säger man så?) lax, potatis, sparris, sallad och sås. Och till dessert blev det äpplepaj och vaniljglass. Rödvin på det. Fint så.

Puss

ingen vanlig dag

Idag bör vi få tillbaka våra hemtentaresultat. En sak som jag tänkt på är att många tjejer har extremt låga tankar om sig själva när det gäller prestationer, framförallt i skolan. Varför? Jag vet inte. Själv brukar jag inte oroa mig så mycket, det löser sig alltid på något sätt.
Annars då? Jo tack, projektarbete, Spanienplanering, hemtentaplugg och en eventuell komplettering sysselsätter mig just nu. Och så försöker jag ha ett liv utöver det.
Ikväll blir det middag hos mig med Annika. Det blir bra.
Puss

katta

Ikväll kommer bästaste Katta tillbaka till kalmar (tror jag?!). Vi har inte setts på två veckor, vilket är ytterst ovanligt. Först var jag borta i Grekland en vecka och nu har hon varit i England. Men denna veckan som kommer, då jäklar ska vi umgås. Jag längtar. Det ville jag bara säga.

God natt!

when i look at you my mind goes on a trip

Det där med tre inlägg om dagen gick väl sådär. Men i helgen har jag i alla fall i stort sett bara degat, bortsett från en hemmafest hos Jessica och Fredrik igår kväll. Det var mysigt!
Och nu har jag ingenting mer att berätta. Skrivkramp hej!
Pusspuss

lat eller bara jävligt korkad?

Jag tycker inte att det är speciellt roligt att handla mat. Skjuter gärna upp det så länge som det är möjligt. När jag väl tar mig till affären har jag en inköpslista med mig. Men ofta så får jag inte med mig allt som står på listan. Inte för att jag glömmer det, utan för att jag inte orkar hämta vissa saker. Nu har jag te.x knappt något tvättmedel kvar, trots att jag precis har varit på maxi.

Ikväll blir det tjejfest med Dinah och Malin, myyyyyys!

Puss

mitt hår

Jag köpte ett nytt schampo på apoteket häromdagen. Eftersom att jag anser att mitt hår blir fett på ungefär två sekunder bestämde jag mig för att prova ett medicinskt schampo mot mjäll och just fett hår. Perfekt! tänkte jag. Och det funkar verkligen asbra, problemet är bara att det luktar skit. Så nu är frågan; gå runt med hår som luktar skit och slippa tvätta det så ofta eller tvätta det ofta och ha hår som luktar helt okej men som blir fett på ungefär två sekunder?
Hmmm...

skitdag

Fett med tråkig dag. En sådan där dag då man helst inte skulle ha stigit upp ur sängen på morgonen. SKITDAG!

hos doktorn

I stort sätt det enda som läkaren anmärkte på var mina trasiga jeans. Han drog en lång harang om att när han var ung skulle man minsann ha hela jeans och "hur kan du veta att ingen använt de före dig när du köper dom trasiga?" Jag svarade att det kan man väl aldrig veta oavsett om man köper hela eller trasiga?

boooooring

Har haft en typisk tråkdag idag. Ni vet en sån då man kollar facebook 518 gånger och går in på alla bloggar man följer minst en gång i timman. Typ så. Jag tror dock att jag behövde en sådan mellandag nu. Med tanke på att mån-ons har gått i ett.
Och så orkade jag inte åka och handla förut så det blev godis till middag. Bra där.

Jag var i alla fall som sagt en snabbis på stan förut, köpte följande; rosa läppstift, duschgel och rosor till mig själv. Det är sånt man måste göra själv när man inte har någon som gör det åt en. Köper blommor menar jag alltså. Hämtade ut min mockajacka på kemtvätten också. 350 spänn gick det på, TUR att man inte behöver göra det så värst ofta. Jag provade även ett par svarta jeans, men kom fram till att jag antagligen aldrig kommer kunna ha på mig det med tanke på att mina ben ser ut som två korta korvar i den typen av byxor. Syyynd för mig.

Nu ska jag snart sova, ska vara på sjukhuset kl nio imorgon. Att cykla eller att inte cykla, det är frågan.


Pusspussgodnatt!

span på stan

Flörtpillrerna verkar inte funka. Fan oxå. Jag som hoppades så mycket på dem. Men istället för att sitta hemma och deppa över detta ska jag ge mig ut på stan, idag igen och shoppa. Var lite grejer som jag inte hann fixa igår.
Later! Puss

shopping

Idag var jag i shoppingtagen. Men därmed inte sagt att jag spenderade en massa pengar. Jag hade nämligen en hel hög med rabattkuponger så det blev en hel del gratisshopping, det gillar vi!
En ursnygg silvergrå topp. Den är smashing på!Söt puderrosa volangklänning från H&MBall grå t-shirt med paljetter, oxå från H&M. Bilden vill inte vända på sig.Flörtpiller, ansiktsgrejer, ljusrosa läppstift, mascara och ett vaniljljus.
0 kr                  325 kr               100 kr                       ? kr

kreditkort

Japp, jag ska skaffa mig ett kreditkort. Tror ni att jag kan klara av det? Dvs att bara använda det på ett väldigt ansvarsfullt sätt i nödsituationer. Jag ska verkligen försöka i alla fall.

Nu; föreläsning!
Puss

märkliga människor

I förmiddags satt vår grupp på bibblan och jobbade med grupparbetet. Vi är tre stycken i gruppen som satt på varsin stol vid samma dator. Efter en stund kommer det in en gubbe (och då menar jag verkligen gubbe, alltså typ 70 bast, jag tvivlar på att han är student) och stånkar och undrar var hans datastol är. Vi svarar att vi har varsin. Och då säger han surt; jaha, och hur ska vi lösa det här? Erika i min grupp, snäll som hon är, erbjuder honom att ta hennes stol och han säger att det låter ju som en bra idé med mycket sarkasm i rösten.

En stund senare när jag cyklar hem (jag cyklar på trottoaren) möter jag tre tanter som går i bredd. De vägrar att flytta på sig. Jag saktar in och stannar för att undvika att köra på dem (vilket jag hade velat göra egentligen) och de stannar oxå. En av kärringarna frågar exakt samma sak som gubben på bibblan; jaha, och hur ska vi lösa det här? Det här är en trottoar och ingen cykelbana! Jag svarar att jag kan väl bara få cykla mellan dem? Och så gör jag det.


Herregud vad är det för fel på folk?! Om vissa bara var lite mindre tjurskalliga skulle allt bli mycket trevligare. Ibland undrar man alltså.

min lägenhet

Kom på att det kanske var lite klantigt att slänga ut frågan om någon vill hyra min lägenhet utan att visa bilder på den, då det faktiskt finns en chans att folk som läser min blogg inte har varit hemma hos mig.
So here you go!
Från sängen settFrån hallen sett. Bilden vägrar för övrigt att vända på sig

Jag valde att inte lägga upp någon bild på badrummet då det är rätt så anspråkslöst med gräsliga tapeter. Men det är en världslig sak! Lägenheten är 28m2 liten och har som sagt ett litet badrum och ligger i närheten av Fredrikskans och Stagneliusskolan. Även ca 100 meter från pizzeria Italia, vilket är mycket bra vissa bakfulla dagar. Det finns ett riktigt kök (inte bara en pytteliten kokvrå). Kläderna på bilderna ingår inte i hyran:), det som ingår är dock bla min enastående klädstång, sängen, soffan, bokhyllan, borden och stolarna. Även lamporna och visst annat löst småtjaffs ingår, som te.x alla köksgrejer.


Så vad säger du nu Proppen, 4 inlägg på en dag. Inte så illa va? :)

Puss

spanien närmar sig

Idag var jag på möte med International Office. I februari åker jag till Spanien och stannar där för att plugga tills slutet av juni. Shiiiiiiiiiiit vad kul det ska bli, i'm so excited! Det är dock en hel del att fixa med innan dess, ansökningshandlingar som ska fyllas i och boende i Spanien ska fixas (antagligen kommer jag bo i en korridorsliknande "dorm" på campus, där det bla finns fotolabb, biosalong, datasalar och sporthall&fotbollsplaner).
Det känns lite som college i USA tycker jag, haha säger jag redan innan jag varit där och sett hur det ser ut. Men det heter UCLA (Universidad de Castilla de la Mancha) känns inte det lite amerikanskt kanske?

Jag behöver även hyra ut min lägenhet här i Kalmar, någon som är intresserad?

En sak som oroar mig lite är att vår skola här i Kalmar har en tendens att sätta sig på tvären för saker man vill göra och de kan även i vissa fall FÖRBJUDA vissa saker. Jag måste te.x ha läst socialrätt II innan nästa höst annars får jag inte gå ut på praktik. De lösningar som jag ser på det problemet är antingen att jag börjar läsa den NU och blir klar innan jag åker, alternativt att jag läser den när jag är där på distans, det kan ju dock bli lite problematiskt med seminarier och så. Men vi får se, jag löser det helt enkelt. Har mailat lite lärare idag så vi får se var det leder.

En annan sak som jag måste styra upp snarast är att jag måste börja plugga spanska, var ju lite drygt ett och ett halvt år sedan sist. Jag funderar på om jag ska läsa en kurs på folkuniversitet innan jag åker. Eller om jag bara ska gå intensivkursen som det spanska universitetet erbjuder i början av terminen, och läsa själv fram tills dess.

En rolig grej är att Sofia ev ska följa med och vara tillsammans med mig en månad i Spanien. Ska du det Proppis?

Jag har som ni märker en del att fundera på just nu. Utöver detta så har jag såklart min nuvarande kurs i skolan, den med namnet som är så långt att jag aldrig kommer ihåg det. Den är rolig i alla fall. Känner att jag har massa energi över sen Kreta. Önskar att jag kunde smitta av mig lite till mina tjejer som känner att det går lite trögt för tillfället. Kärlek till er!

Pusspuss

jag hatar grupparbeten

Inte för att jag har svårt för att samarbeta. Tvärtom. Jag har svårt för folk som inte kan samarbeta. Typ folk som är med i gruppen, men som inte kommer när man bestämt träff. En sån har vi i år grupp. Jobbigt.

Däremot är det underbart när det funkar. Som det egentligen gör om man tar bort personen som skiter i allt.

dagens lunch


Lax med apelsin- och mangosalladt toppad med fetaost. Det var godare än vad det ser ut.
Nu; bibblan och projektplugg. Sen; en sväng på stan för att införskaffa lite nödvändigheter och efter det ikväll, blir det bio. Allt för min syster, tillsammans med mina tjejer <3.
Puss

pippi

Idag i skolan fick jag höra att jag handlat som Pippi Långstrump i en speciell situation, coolt tycker jag. Pippi är nog tamejfan en av mina idoler.

Puss

kreta

Negerkungen aka pappautsikt från terassensöööt!carlan

välkommen hem!

När man möts av detta på köksbordet när man kommer hem efter en veckas semester blir man GLAD. Detta mina vänner, är kärlek!

Tack söta Nicole!
Puss

just get back up when it knocks you down

Lite om gårdagens middag. Sofia hade tänkt köra på en jävligt uppklädd look för att matcha min bränna. Hon hade tänkt göra sig iordning på gymmet, papiljotter och lösögonfransar. Ja, hela köret helt enkelt som ni hör. Det blev inte riktigt som hon hade tänkt sig pga tidsbrist. Tidsoptimisten no.1 hej! Istället stövlade vi in på Avalon, halvschletna och sådär lagom iordninggjorda bland alla superkittade fredagsfirare. Det kändes bra, på riktigt alltså.
När kyparen frågade om vi ville ha apertif svarade Proppen; - Nej, inte jag tack, men damen här! Och så pekade hon på mig.
Sen kallade servitören mig för damen och Sofia för Du genom hela middagen, det var ganska kul.

Nu sitter jag hemma hos Julia och väntar på att Linnéa ska komma hit och ta över. Julia har däckat. Jag älskar dig Julia, just in case you didn't know! <3

Puss!

and i'm back!

Efter en förklarlig bloggpaus är jag tillbaka starkare än någonsin. Och fy fasen vad töntigt det där lät!
I alla fall, jag har haft en underbart härlig och välbehövlig semestervecka på Kreta, gött! Vi (familjen) landade i Göteborg vid tretiden i eftermiddags. Några timmar senare gick jag och Proppen ut för en sedvanlig lyxmiddag på Avalon, som sig bör när jag är hemma.
Jag tycker själv att jag avlade en ganska rolig kommentar ang betalningen av kalaset.

- Undrar hur mkt den här notan kommer landa på. Spelar det någon roll? Ehh, nej!

Allt detta sa alltså jag. Jag undrade något, svarade på min undran och avlade ett påstående som inte har någon som helst relevans. Anyways, det var kul då i alla fall. Sofia fattar grejen. Tror jag.
Nu ska jag sova i min otroooooligt sköna säng som jag sover i hemma hos morfar. Bilder från Kreta kommer ev upp på bloggen när jag är tillbaka i Kalmar.

Pusshej!

om besvikelse

Ibland (okej, ganska ofta) när jag går in på mina kompisars bloggar har de inte uppdaterat sen sist jag var inne. Då blir jag besviken. Och jag är inte bättre själv, ibland är det väldigt sporadiska updates på den här bloggen. Man förväntas ju faktiskt ha en hel del updates på en blogg, om man har några läsare dvs.
Därför tänkte jag nu göra ett rejält inlägg om den del av året som gått so far i bildform.

Januari;
Min fina Ebbamoster gifte sig. Här är ett fint kort på henne och morfar <3Fina!Snyggo!Dinah och vi drack vin. Mkt vin.
Februari;
Jag och Cornelia hade en ganska galen festkväll. Kvällen slutade med att vi blev nekade på Palace och fick bege oss hem och sova.80talsklassfestFint Kalmar!En liten vodka och Jessica
Mars;
På min födelsedag (som förövrigt var sådärlyckad) var Jessica utklädd till Britney.FestVärldens sötaste kusin kom och hälsade påSöta tjejer
April;
Åre med Sara <3Drinkfest på Gladan.Bästis!
Maj;
Världens bästa tjejfest hos världens bästa tjej.Gårdsfest på Gladan.Sköna tjejer!Em. <3
Juni;
Bästisen tog studentenSÖTA!Och COnny tog oxå studenten.Midsommarafton
Juli;
Mys på Smögenklipporna.Skön bild från Köpenhamnfarmor&farfarWALK OF SHAME! och alla satt utanför vandrarhemmet och väntade på henne när hon kom hem, så jävla ball!
Augusti;
Hängde en del med denna snygging. Jessica, my love!
September;
Spontanutgång med Nicole




Det var det! Puss

superwoman!

Skola 10-15. Stan med Emelie. Hem och slänga i sig mat. Promenad med Jessica. Ja, dagen har gått i ett. Nu ska jag chilla och slänga mig i sängen med sista avsnittet av svenska Hollywoodfruar. Det blir bra.

Puss

duktiga jag

Jag är klar med hemtentan! Så satans skönt! Så nu vet ni.
Puss

en tanke som slog mig

ALLA tjejer som jag umgås med i den här staden har kille, varenda en alltså! Hej Ångest!

hit me with your best shot

Nu är jag verkligen riktigt trött på den här tentan, och då menar jag riktigt trött!
Fråga två känns skitjobbig, det är den jag har kvar. Och kanske lite på trean.
Men i alla fall, kom just på att jag åker till Kreta om en vecka. Det ska bli så himla skönt och är verkligen välbehövt! Helgen efter Kreta kommer jag antagligen spendera i Göteborg Tog nyss paus och fixade lite med min packning. Måste köpa en ny resväska också kom jag på, den gamla gick ju sönder när jag flyttade.
Kursen som börjar på måndag kommer nog bli rolig, Emelie och jag har konstaterat att den här hemtentan förmodligen är det tråkigaste vi kommer göra på hela året vilket känns bra. Eller ja, inte just nu men när den är färdig kommer det kännas bra.
Lite surt att jag inte kunde ta mig hem i helgen, men man kan inte få allt. I've got no one but myself to blame. Hade jag börjat med tentan i tid så hade jag antagligen varit klar vid det här laget. Nu känns det som att jag kommer behöva sitta i stort sett hela morgondagen också. Men imorgon kväll SKA jag vara färdig.

Puss

problem girl

Ibland känns alla runt omkring mig bara för mycket. Visst, jag har inte kommit så långt på tentan, men jag skriver faktiskt bäst på kvällen när jag verkligen MÅSTE. Då vet jag att jag typ inte får vakna nästa morgon om jag inte skrivit en sida till. Jag kommer klara det här, det vet jag. Imorgon (eller okej, idag) kl 9 är det PPU. Kul!


When they all make you feel like you're a problem girl, remember; you're no problem at all!
Sov gott.

RSS 2.0